Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 5. januar 2012 kl 21.40 Game of Thrones - Premiere!

Vinteren er i anmarsj


I fantasyserien "Game of Thrones" trekkes vi inn i en eventyrlig middelalderverden der rivaliserende herskere kjemper om tronen. Mystiske skapninger, magi og overnaturlige hendelser krydrer historiene, som fortelles gjennom de ulike skikkelsene vi følger i serien.

I første episode rir tre menn fra Nattevakta utenfor den store muren. Muren beskytter menneskene innenfor mot skapningene på utsiden. Mennene skal undersøke ryktene om at villmenn herjer i området. En av de yngre mennene, Will, finner flere ille tilredte lik i en lysning i skogen. Han rir tilbake til kameratene sine for å rapportere om funnet, men før de rekker å undersøke det nærmere, er likene borte. Plutselig angripes de tre mennene av skyggelignende skapninger.

Mystiske vesener
I gårdsrommet hos Stark-klanen får de nyheter om at en desertør fra Nattevakta er tatt til fange. Det er den unge Will som skal stilles for retten som desertør. Han vet at han står ovenfor dødsstraff for å ha rømt fra Nattevakta, og at historiene hans om hva han så er umulige å tro på. Likevel tviholder han på at han så "hvitvandrerne".

Et uimotståelig tilbud
Tilbake i Vinterfell kommer Lord Ned Starks kone Catelyn med nyheten om at hans mentor, Lord Arryn, er død. Kong Robert er på vei nordover for å tilby Ned posisjonen som kongens høyre hånd. Kong Robert ankommer Vinterfall med sin kone, Dronning Cersei, og resten av Lannister-familien: Dronningens tvillingbror Jamie, dvergbroren Tyrion og Cerseis sønn, den 12 år gamle tronarvingen Joffrey. Lord Ned kan ikke takke nei til kongens tilbud og forbereder seg på å reise med dem. Men den yngste sønnen hans, Bran, blir plutselig offer for en grusom handling.

Fantasyserie fra 2011
Produsert av HBO
Med: Sean Bean, Mark Addy, Michelle Fairley, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke m.fl.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl , tlf: 23044576 / 92403873
TV-seere kan henvende seg til NRKs Publikumsservice: info@nrk.no , tlf: 815 65 900