Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 27. september 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Agent på tross av seg selv

Politiagent Peter Church (Peter Phelps) i en delikat situasjon med multimillionæren Mia Endquist (Rhondda Findleton). (Foto: Beyond Distr.)
Politiagent Peter Church (Peter Phelps) i en delikat situasjon med multimillionæren Mia Endquist (Rhondda Findleton). (Foto: Beyond Distr.)
Hvor mye kan man rote det til for seg selv? Spaneren Peter Church i den australske serien ”Politiagentene” vet godt at han ikke skal ta oppdrag på si, likevel lever han et farlig liv med hemmelige oppdrag som privatdetektiv.

Han havner som hovedmistenkt i en mordsak, der eieren av privatdetektivbyrået er funnet myrdet i kontorstolen – med Churchs fingeravtrykk på mordvåpnet. For å renvaske seg, bryter Church alle regler i ukens episode av ”Politiagentene”.

Urent trav
Gjennom å ta seg inn på den dreptes datafiler, kommer Church over navnet til mangemillionæren Mia Endquist, noe som viser seg å være en alvorlig strek i regningen for Church. De to er nemlig meget nært bekjente, som hemmelige elskere.

Nå viser det seg at Mia ligger i skillsmisseforhandlinger med sin mann, Stig. Denne hadde i sin tur hyret eieren av detektivbyrået som sin private etterforsker.

Dermed ser Church bare én vei ut av uføret – han fortsetter etterforskningen der den drepte slapp. Noe som fører ham til Stig. Som hyrer ham for å finne ut hvem Mias elsker er. Hele affæren blir stadig mer kinkig for vår mann…

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 4)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Politiagent Peter Church (Peter Phelps) i en delikat situasjon med multimillionæren Mia Endquist (Rhondda Findleton). (Foto: Beyond Distr.)