Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 11. februar 2003 kl 23.20 Jaga

Sjømannens hemmelighet

Kimble krysser Golden Gate-broen og begir seg inn i San Fransisco i jakten på den enarmede mannen.

Richard Kimble har fått tips om å kontakte en sjømann, Nick, og venter på ham idet skipet hans anløper havnen. Men den enarmede mannen kommer ham i forkjøpet og skyter Nick.

Det siste den døende sjømannen sier til Kimble, er at han har noe som den enarmede mannen vil ha tak i. Men hva er det, og hvor har han gjemt det? Både Kimble og den enarmede mannen setter alt inn på å finne gjenstanden, som kan avgjøre begges framtid.

Om serien
”Jaget” (The Fugitive) var en populær spenningsserie i USA på 60-tallet og ble også en stor filmsuksess i 1993 med Harrison Ford i hovedrollen. NRK1 sender nå en forrykende amerikansk nyinnspilling. Her spiller Tim Daly legen som blir uskyldig dømt for drapet på sin kone.

Dr. Richard Kimble er en dyktig kirurg og kjærlig ektemann som en dag kommer hjem fra jobben og finner sin kone i en blodpøl. Han blir dømt for drap, men greier å rømme. Snart er han på flukt over hele det amerikanske kontinentet, mens politiførstebetjent Philip Gerard (Mykelti Williamson) jakter på ham døgnet rundt. Samtidig kjemper Kimble desperat for å finne den virkelige morderen (Stephen Lang), en enarmet mann som kom stormende ut fra huset da Kimble fant sin døende kone.

Amerikansk spenningsserie
Originaltittel: The Fugitive
Warner Bros. Television Production, 2000
I hovedrollene Tim Daly, Mykelti Williamson og Stephen Lang
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51