Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 17. november 2004 kl 19.55 Bak fasaden

Julefest

Nicolas er med i festkomiteen. Han har sterke meninger både om hvem som bør holde taler og hva som skal være underholdningen. Men viktigs av alt: Finner han et passende kostyme? (Foto: Helga Bu)
Nicolas er med i festkomiteen. Han har sterke meninger både om hvem som bør holde taler og hva som skal være underholdningen. Men viktigs av alt: Finner han et passende kostyme? (Foto: Helga Bu)
Et tøft år skal avsluttes med en stor fest for de ansatte. Temaet er "Hollywood", og kreativiteten er på topp når det gjelder kostymer og underholdning. Men er det alle som liker Tommys humorinnslag, og hvordan blir damenes tale?

2003 var et vanskelig år for Hotel Continental. Bedriften ble nødt til å redusere utgiftene, noe som blant annet resulterte i stenging av restauranten Lipp. Både for ledelse og ansatte har det vært en påkjenning å leve under press, og det er derfor kjærkomment med en skikkelig personalfest som en hyggelig avslutning på året.

Hollywood
Festkomiteen har bestemt at temaet er "Hollywood", med alt det fører med seg. Filmplakater og filmruller brukes som dekorasjon, og mange velger å kle seg ut som kjente skuespillere eller i kjente antrekk.

Nicolas sitter i festkomiteen, og hans oppgave er å finne passende talere. Soussjef Eirik er en selvskreven kandidat til damenes tale. Men klarer han i tilfellet å holde nervene under kontroll?

Først drar Nicolas og Eirik ut til Norsk Films kostymelager for å finne noe å ha på seg.

Passende underholdning?
Resepsjonssjef Tommy er ansvarlig for et av underholdningsinnslagene, og hans idé er å lage hotellets egen versjon av "Homsepatruljen". En intetanende ansatt skal kles opp i full drag av noen outrerte homser.

Er dette underholdning som passer for alle? Nicolas er slettes ikke sikker.

Om serien
Hotel Continental er et av Norges mest kjente hoteller, med en lang historie og tradisjon. Men hva skjuler seg bak fasaden? Hvordan er det å jobbe på et etablissement der beboere og gjester forventer førsteklasses tilbud og service døgnet rundt? Gjennom åtte programmer følger vi tett på ansatte i forskjellige posisjoner, og vi får et innblikk i hvordan arbeidsforholdene er på et hotell som ønsker å være blant de aller beste.

Men hvem er alle disse som sørger for at hjulene går rundt? Bak fasaden møter vi:

Svein Frode Pettersbakken (36). Reiseglad servitør i Theatercafeen. En av de få buddhistene fra Eina på Toten.

Per Christian Aastveit (19). Kokkelærling på hovedkjøkkenet, en humørspreder som jobber hardt for å ta fagbrevet. Fra Kristiansand.

Nicolas Facchin Blomgren (29). Restaurantsjef på gourmetrestauranten Annen Etage. Sveitsisk/italiensk opphav, har tidligere jobbet i Berlin og New York.

Marius Mæle (32). Økonomidirektør. Fra Ski. Kommer fra storkonsernet CapGemini Ernst & Young.

Eirik Lillebø (31). Souschef på hovedkjøkkenet og lærling Per Christians nærmeste sjef. Med ansvar for 48 lærlinger har han en utrolig stressende jobb. Kommer fra Stord.

Tommy Andreasen (32). Resepsjonssjef, kommer fra Rica-kjeden. Synes det er gøy på Hotel Continental fordi "det alltid skjer noe der". Fra Asker.

Premiere onsdag 29. september kl 19.55
Underholdningsdokumentar, produsert av Rubicon TV (2004)
Programleder: Guri Heftye
Prosjektleder: Per Selstrøm
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,

Bilde:
Nicolas er med i festkomiteen. Han har sterke meninger både om hvem som bør holde taler og hva som skal være underholdningen. Men viktigs av alt: Finner han et passende kostyme? (Foto: Helga Bu)

Resepsjonssjef Tommy skal lage et underholdningsinnslag til personalfesten. Vil ideen om en "Homsepatrulje"-film slå an? (Foto: Helga Bu)

Soussjef Eirik blir forespurt om å holde damenes tale. Han takker ja, men vil folk le på de riktige stedene og vil han makte å holde nervene i sjakk? (Foto: Helga Bu)