Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 29. juli 2001 kl 18.30 Gud og kvarmann: Samtalar om tru og liv

Forfatteren som gjør Jesus om til kanin


Den siste gjesten i samtaleserien "Gud og kvarmann" er Ulf Nilsson - den svenske barnebokforfatteren som ikke tror på Gud, men som gjerne skriver bøker basert på materiale fra Bibelen. På selveste julaften i år leser han på svensk fjernsyn om Jesus som kanin.

Gjennom 25 år har Ulf Nilsson skrevet hundre bøker. De fleste for barn. Det var fordi han var lei alle standardbildene av Jesus at han i barneboken "Ett barn, ett lamm, en sång" gjør Maria, Josef og Jesus om til kaniner. Boken er en enkel versjon av juleevangeliet på kun 80 ord og uten påtrengende kommentarer.

"Mastaren och de fyra skrivarna" ble han hedret med den svenske Augustprisen. Det er en fortelling om Jesu liv og død. Her forsøker Nilsson å fortelle hva evangeliene sier om Jesus samtidig som han tar hensyn til teologisk forskning.

Leser ofte Bibelen
Ulf Nilsson er født i 1948. I programmet legger han ikke skjul på at det i oppveksten ikke var rom for de åndelige spørsmålene. Men i ettertid forstår han at religiøse tanker og åndelige diskusjoner tilfører en ny dimensjon i menneskenes liv. I dag leser han Bibelen ofte, men han har vanskelig for å tro på Gud og Jesus og alt som står i Bibelen. Samtidig føler han en viss dragning mot kirken.

- Der føler jeg meg som en del av flokken. Det gir meg større trygghet, sier Ulf Nilsson som fører en løpende diskusjon med seg selv om troen på Gud.

I programmet får vi vite hvorfor han ikke tror på Gud, men samtidig gjerne skriver bøker om Jesus som kom til verden for å frelse menneskene. Og hvorfor gjør han personene i evangeliet om til kaniner?

Programleder er Arild Sondre Sekse, og de vakre musikalske innslagene står som vanlig "Aftenlandet" for.

Om serien
Fra det nydelige, rustikke "Galleri Nygaten 7" i Bergen inviterer programleder Arild Sondre Sekse til en samtale om tro og liv. I seks programmer møter vi interessante personer med erfaringer og meningers mot om dette temaet.

- Vi har lagt vekt på å invitere forskjellige samtalepartnere som tror på Gud, og som har en kirkelig tilhørighet, sier Arild Sondre Sekse. Han synes galleriet er en fantastisk ramme som gir et "eksistensielt" preg på programmet. I hvert program kan vi også glede oss over vakker musikk og sang.

Egenprodusert samtaleserie i seks deler fra NRK Hordaland
Produsent: Lars Chr. Wallace
Programleder: Arild Sondre Sekse
Prosjektleder: Ole Bjørn Kringstad
Pressekontakt:Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
Den svenske barnebokforfatteren Ulf Nilsson er den siste gjesten hos Arild Sondre Sekse. (Foto: Marit Hommedal).


LENKER
  • Gud og kvarmann