Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 13. januar 2013 kl 20.15 Tore på sporet

Leter etter sine amerikanske røtter


Tobarnsmammaen Anne fra Oslo var blant publikum under en innspilling av "Tore på sporet". Hun hadde planlagt å be Tore Strømøy om hjelp til å finne sin biologiske mor, men motet sviktet, og hun forlot studio. Men drømmen forble den samme; å finne mamma.

Anne Landsverk fikk en stor overraskelse da hun i voksen alder bestemte seg for å finne ut hvem som var sine biologiske foreldre. Fordi hun var adoptert fra et barnehjem i Oslo, regnet hun med at moren var norsk og at hun bodde ett eller annet sted her i landet. Derfor kom det som et lite sjokk at moren var fra USA.

Hun hadde kommet til Oslo på forsommeren i 1965, og i juni ga hun liv til en liten jente. Barnet ble like etterpå gitt bort til adopsjon, og moren reiste tilbake til USA igjen.

La igjen papirene
Etter å ha lett selv i flere år, uten å finne noe som helst, bestemte Anne seg for å forsøke å komme i kontakt med Tore på Sporet. Og da søsteren til en venninne av henne skulle være med i programmet, så Anne sin sjanse til å snakke med Tore.

Hun satt blant publikum da Renate fra Rena møtte sin greske far og bror. Planen var å snakke med Tore når opptakene var over, men motet sviktet. I stedet for en prat la hun papirene sine på Tores pult og dro. Tore fant uansett papirene, og slik begynte historien om jakten på Annes amerikanske røtter.

Om serien
Tore på sporet gikk på tv første gang våren 1996, og har vært en av NRKs største tv-suksesser. 17 år etter er Tore fortsatt på jakt etter forsvunnet slekt og familie.

NRK Tyholt
Programleder: Tore Strømøy
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske Tlf: 41506747
TV- seere bes henvende seg til Publikumsservice, 815 65 900