Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 13. januar 2010 kl 21.40 House

Dr. House i dødsulykke


Dr. House kommer til seg selv på en strippeklubb, og idet han begynner å klarne opp i hodet oppdager han at han har slått seg kraftig. Han har vært i en alvorlig ulykke.

House kommer seg ut av strippeklubben og ser at en stor ulykke har funnet sted like utenfor. Han blir brakt til sykehuset, men kan ikke huske stort fra hva som har skjedd. Likevel er han sikker på at han så noen som kommer til å dø med mindre han klarer å redde personen.

House under hypnose
For å finne ut hva som har skjedd, forsøker Chase å hypnotisere House slik at han husker ulykken. House gjenopplever kvelden, han satt på bar og drakk, alene. Plutselig kommer Amber til baren. House antar det er fordi Wilson er med på hypnoseeksperimentet, og irriterer seg over at han må blande kjæresten inn i alt.

Hvem er i ferd med å dø?
House strever med å huske hvem det er han må redde. Er det bussjåføren? Kan et symptom hos ham ha forårsaket ulykken? Eller hva med goth-pønkeren som hostet slik? Kan det være han som er døende?

House er hardere skadet enn han innser selv, men klarer likevel ikke å gi opp jakten på pasienten han må redde. Det må være noen som er svært viktig for ham, og han må klare å huske det før tiden renner ut…

Om serien
Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar Gregory House fatt på medisinske utfordringer med uortodokse metoder. Vår eksentriske venn står nesten alene etter at flere av medarbeidere har sluttet, eller fått sparken. En rekke kvalifiserte leger kjemper om å få bli del av Houses nye spesialteam.

Doktor Gregory House mangler sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill.

I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har derfor uttalt at han har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten. Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Omar Epps (Akutten, Skrik 2).

Amerikansk dramaserie 2007
Produsert av NBC Universal
Originaltittel: House, series 4
Originaltittel på kveldens episode: "House’s head"
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Olivia Wilde ("Thirteen"), Peter Jacobson (Chris Taub), Kal Penn (Kutner).
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, tlf: 92403873/ 23044576.
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900