Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 15. april 2006 kl 21.00 Niern: Brød og roser

Slåss for rettferdighet

Maya (Pilar Padilla) tar opp kampen mot en slu og vanskelig arbeidsgiver.
Maya (Pilar Padilla) tar opp kampen mot en slu og vanskelig arbeidsgiver.
Meksikanske Maya reiser til USA for å leve ut den amerikanske drømmen om et godt liv. Møtet med virkeligheten er langt tøffere enn hun hadde trodd, Maya er ulovlig innvandrer og må ta til takke med en underbetalt jobb. Så treffer hun fagforeningslederen Sam. Sammen vil de kjempe for å bedre innvandrernes kår.

Full av optimisme og med en drøm om å kunne livnære sin meksikanske familie reiser Maya til USA. Her vil hun bo og leve som sin søster Rosa, men Rosas liv viser seg å være langt fra det Maya har forestilt seg. Hun sliter seg ut for å holde liv i familien med å vaske kontorer for en utakknemlig arbeidsgiver.

Maya får en tilsvarende jobb, men nekter å akseptere premissene som er lagt til grunn for arbeidet. Maya er nemlig en modig eventyrerske med tro på at virkeligheten kan forandres. Dette synet styrkes når hun treffer fagforeningslederen Sam.

Etter hvert smitter troen på at "Vi kan greie det" over på de andre renholderne, og en lang og opprivende kamp mot arbeidsgiveren er i gang. En kamp hvor det er mye å vinne, men også mye å tape, ikke minst for Maya og Rosa.

Filmen er basert på en virkelig historie.
Britisk drama 2000
Originaltittel: Bread and Roses
Med: Pilar Padilla (Maya), Adrien Brody (Sam Shapiro), Elpidia Carrillo (Rosa), Jack McGee (Bert), Monica Rivas (Simona) og Frankie Davilla (Luis).
Regi: Ken Loach
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,