Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. august 2003 kl 19.55 Sven-Ingvars - helt utsolgt!

Mer glød enn noensinne

Sven-Ingvars får det til å rykke i dansefoten. (Foto: Dansforum)
Sven-Ingvars får det til å rykke i dansefoten. (Foto: Dansforum)
I 2001 feiret det svenske dansebandet Sven-Ingvars sitt 45-års jubileum med et fartsfylt show på Rondo i Göteborg. I kveld presenteres høydepunkter fra det såkalte krogshowet, som var en knallsuksess i Göteborg og Stockholm med 167 utsolgte forestillinger.

I mer enn 45 år har Sven-Ingvars skapt klassiske melodier med refrenger som har etset seg fast i den svenske folkesjelen. Deres lange levetid vitner om både enorm kvalitet og evnen til forandring i sin musikk, og bandet har gjennom årene gjort alt fra festivaler til filminnspilling.

Krogshowet "Mer glöd enn någonsin" som ble holdt fra 18. januar til 15. desember i 2001 på Rondo i Göteborg, bød på en aften ladet med musikk fra deres imponerende karriere. Sammen med musikere, dansere, korsangere og mektig lyssetting fikk publikum møte et Sven-Ingvars helt utenom det vanlige. På Rondo fikk hele 90.000 gjester med seg showet.

Deretter gikk turen til Stockholm, hvor showet ble holdt på utestedet Tyrol i tidsrommet 13. februar til 15. november 2002. Til sammen ble det hele 113 fulle hus.

Nært forhold til Norge
I kveldens program får vi se nærmere på fenomenet Sven-Ingvars, samt forestillingen som har gått for fulle hus i vårt naboland. Hovedpersonene Sven-Erik Magnusson og Ingvar Karlsson gir oss også historien om Sven-Ingvars, og her er en viktig del deres nære forhold til nabolandet Norge.

NRK Underholdning
Innkjøpt underholdning
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36