Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 14. desember 2004 kl 19.30 Ut i naturen: Magasin

Direktesending fra vinternatta

Kari Toft har hatt mange seervideoer å se igjennom før de fem finalistene var klare (Foto: NRK)
Kari Toft har hatt mange seervideoer å se igjennom før de fem finalistene var klare (Foto: NRK)
Kunsten er å være på rett sted til rett tid med et videokamera. I kveld er det klart for Ut i naturens store finale i kåringen av årets beste seervideo. Programmet er direktesendt, og Kari Toft er klar til å lede det hele.

Hver måned har Ut i naturen vist at det er noen som klarer å filme helt spesielle situasjoner, og av videoene som er presentert gjennom året, er fem plukket ut til å være med i den store finalen om årets beste seervideo.

Stemning i vinternatten
I år som i fjor har programleder Kari Toft samlet de spente finalistene til en stemningsfull vinternatt på Ringkollen nord på Krokskogen.

I fjor var det forøvrig en helt spesiell jaktsituasjon som gikk av med seieren. Arne Jordal fra Odda var på elgjakt, og fikk filmet at jaktsituasjonen plutselig ble snudd på hodet og det ikke lenger var elghunden som jaget elgoksen, men omvendt!

Årets finalister
I år er det fem svært forskjellige situasjoner som er filmet, men likhetspunktet er kampen for tilværelsen og kampen om maten.

Catherine og Tom R. Sandvid fra Oslo har filmet den selvsikre katten som slår i hjel en huggorm – og spiser den! Solveig og Erling Elvestuen fra Brandbu i Oppland har gjort opptak av gaupa som hadde tatt et rådyr i hagen. Tore Berg-Nielsen fra Jømna i Hedmark filmet ekorn-akrobaten på jakt etter fuglematen, Majken Korsager fra Oslo foreviget dramaet i fuglekassen da hakkespetten tok meiseungene og Leif Gunnar Bjerke fra Kløfta i Akershus filmet spurveugle som ble frarøvet muselageret sitt.

Stem på en vinner
Hvem av disse fem finalistene som blir årets vinner, avgjøres av seerne under direktesendingen i kveld. Seeerne kan ringe inn på et telefonnummer som det vil bli opplyst senere.

Det er også mulig å stemme via internett uken før den store finalen. Da er det mulig å se de fem seervideoene som er i finalen på www.nrk.no/utinaturen.

Direkte sending fra Program Oslo, Naturredaksjonen, Faktaavdelingen
Programleder: Kari Toft, tlf: 91 13 88 81
Kontakt Naturredaksjonen: Stein Hage, tlf: 91 15 47 46
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
Vises også i Nett-TV.LENKER
  • www.nrk.no/utinaturen.