Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. juli 2002 kl 20.30 Campingliv

Gjensyn med gjengen på Larkollen


Serien ”Campingliv” om livet på Larkollen Camping var et av de mest omtalte programmer forrige vårsesong. Nå kommer serien i reprise på NRK1.

Vi følger ti faste feriegjester på campingplassen, og sammen med dem får vi se hvordan en campingferie kan arte seg på godt og vondt.

Serien følger også bestyrerparet som er ansatt for å drive campingplassen. Deres daglige arbeid på plassen består av alt fra vedlikehold til konfliktløsing. Bestyreren skal gi service til gjestene 24 timer i døgnet, og jobben kan være ganske tøff i blant.

Typisk familiecamping
Larkollen Camping er en typisk familiecamping og har over tusen faste gjester. Den er en av de største campingplassene i landet. Totalt er det plass til 380 vogner, fordelt på åtte felt. De fleste gjestene har vognene stående året rundt og er der nesten hver helg. Men sommeren er hovedsesongen.

Hovedpersonene
Tore (54) er bestyrer. Han startet jobben i året før, og har kun drevet campingplassen en sesong sammen med kona Britt Lise (50). Tore synes det er en mer slitsom jobb enn forventet. Med så mange forskjellige gjester på ett sted, oppstår både konflikter og misnøye.

Britt Lise er bestyrerfruen og absolutt ikke en typisk camping-turist. Hun kler seg fargerikt og bruker smykker. Hun er egentlig litt skeptisk til å drive campingplassen og synes Tores jobb koster mer enn den smaker. Hun synes også forholdene på Larkollen blir for små. Men hun
gjør sitt beste og arrangerer dans og liv og røre.

Sonja (49) har campet på Larkollen i ni år sammen med ektemannen Gunnar (47). De liker det bedagelige livet. Sonja er ikke helt fornøyd om dagen, hun har fått et vektproblem og skal prøve å slanke seg denne sommeren. Sonja må konkurrere med tvillingsøsteren som allerede har tatt av mange kilo. Gunnar har vannskrekk og har tenkt å kurere det med å ta dykkersertifikat. Vil han lykkes?

Prøveprosjekt
Freddy (31) og Gry (31) har aldri vært på camping før. De har kjøpt en brukt vogn og skal teste ut campinglivet sammen med barna. Gry er skeptisk, mens Freddy tror de vil
trives med grilling og primitive forhold. Men dette blir et prøveprosjekt.

Lillegull (55) tilbringer mesteparten av året på campingplassen sammen med sin lille hund Shiba. Lillegull har angst, og det er en av grunnene til at hun bor så mye på campingplassen. Lillegull er blant annet redd for tunneler og kjøpesentre, og det skaper problemer i hverdagen. Men hun øver seg på "å bli venn med angsten" og da må hun oppsøke de tingene hun er redd for.

Gøran (26) har vært her hver sommer siden han var seks år. For fire år siden kjøpte han egen vogn og har fått plass ved siden av familien. Han er lagerarbeider, og spiller gitar og synger i band. Han er spent på om det er noen hyggelige jenter på campingplassen i sommer.

Bjørn (45) og familien har feriert på Larkollen ett år tidligere. I år har de kjøpt seg ny campingvogn og har fått en ny plass. Her er det mye å gjøre! Vogna skal på plass, platting skal bygges og hekker skal plantes. Og uforutsette problemer oppstår helt sikkert.

NRK Underholdning
Produksjon: Rubicon TV
Foto og regi: Rune Obrestad og Erland Øverby
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956