Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. februar 2001 kl 23.25 Nattkino: Havana

Nattkino: Havana (t)

NRK1 lørdag 17. februar kl 23.25
Nattkino: Havana

Kjærlighet og revolusjon

Året er 1958, stedet er Cuba. Den profesjonelle amerikanske gambleren Jack Weil er i Havana for å spille poker med høyerestående politikere i president Batistas stab. Hans eneste mål er å tjene penger, og han bryr seg ikke om revolusjonen som er i anmarsj. Ikke før han blir involvert i Bobby Duran, den vakre kvinnen som er aktiv kommunist, og som risikerer livet for at Fidel Castro skal få makten.

Jack Weil (Robert Redford) møter Bobby Duran (Lena Olin) første gang på båten over fra Amerika til Cuba. Hun overtaler ham til å smugle inn en radiosender som Fidel Castro skal bruke til å spre sine taler i Havana. At Jack sier ja til å gjennomføre det farlige oppdraget, betyr ikke at han sympatiserer med kommunistene. Den eneste grunnen er Bobbys skjønnhet som blender den gamle rundbrenneren.

I Havana har Jack sin egen leilighet, og tilværelsen består i å spille poker, noe han er meget dyktig til. Kveldene i den gamle verdensbyen syder av kubanske rytmer, prostituerte, spillebuler og dekadanse. Jack nyter det. Hans spillekamerater er tilhengere av diktator Batista og innbitte motstandere av kommunistene. Men Jack er helt upolitisk, og tar ikke stilling. Det eneste han vil er å tjene penger.

Følger
Men tjenesten han gjorde Bobby Duran får følger. Han klarer ikke å fri seg fra tanken på henne, og når hun blir arrestert sammen med sin mann, en kubansk revolusjonær ved navn Arturo (Raul Julia), som angivelig blir myrdet like etter, nøler ikke Jack med å bestikke politiet for å få Bobby fri.

Dermed blir han selv kastet inn i revolusjonen - om enn med et helt annet utgangspunkt enn det Bobby og det kubanske folket har. Jacks eneste mål er å få Bobby vekk fra Cuba. Men hindringene er mange og farlige...

NRK1 lørdag 23.25

Amerikansk spillefilm fra 1990
Originaltittel: Havana
Regi: Sydney Pollack
I rollene: Robert Redford, Lena Olin, Alan Arkin, Raul Julia
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36 (hilde.ljoen@nrk.no)

Bilder:
1. Robert Redford har rollen som den profesjonelle gambleren Jack Weil.
2. Lena Olin spiller Bobby Duran, en revolusjonær som gjør opprør mot den kubanske diktatoren Batista.
3. Jack (Robert Redford) og Bobby (Lena Olin) driver et farlig spill i det revolusjonsrammede Cuba.
4. Bobby (Lena Olin) og hennes mann Arturo (Raul Julia).