Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. april 2000 kl 22.20 Fakta på lørdag: Høyrisiko - med livet som innsats

Fakta på lørdag: Høyrisiko - med livet s


NRK1 lørdag 15. april kl 22.20
Fakta på lørdag: Høyrisiko - med livet som innsats

Det store adrenalinkicket

Med den lille fjellandsbyen Queenstown i New Zealand som utgangspunkt, blir vi med på en spennende og adrenalinfylt reise inn i det ekstreme av det ekstreme. Vi møter en gruppe eventyrere som gang på gang risikerer livet for å få adrenalinkick. For dem er ekstremsport som basehopping, fjellklatring og elverafting blitt en livsstil og en filosofi.

Mens de fleste av oss sikrer oss mot ulykker i hverdagen, søker stadig flere mennesker frivillig til risikofylte aktiviteter som gir den ekstreme personlige utfordringen. Det som en gang på 80-tallet begynte som en rekke eventyrorienterte aktiviteter er i dag blitt en turistindustri og en millionbutikk for Queenstown. Spenningssøkende fra hele verden kommer til denne globale metaforen for ektremsport for å oppleve den \"vidunderlige følelsen\".

I Fakta på lørdag i kveld følger vi noen av dem, Chuck Berry, Mark Whetu, Rachel Alexander og Femke Kaag i deres jakt på det neste adrenalinkicket. Alle har de opplevd at venner har omkommet i ulykker. Med tydelig visshet om at en av dem kan bli den neste, oppsøker de situasjoner der de må lure døden.

I dokumentaren tar vi del i deres liv, vennskap og lidenskap. Vi følger dem gjennom forberedelser og utførelser. Hva er det som gjør ekstremsport så attraktiv? Hva ligger under denne trangen for ekstrem personlig utfordring, der livet henger i en tynn tråd?

Chuck Berry er en etablert basehopper. For ham er hovedmotivasjonen den personlige utfordringen. Jo større utfordringen er, dess mer attraktiv er den. Basehopping gir ham selvtillit og et helt annet perspektiv på livet. Han risikerer å hoppe i døden, vel vitende om at han har levd livet til det fulle.

NRK1 lørdag kl 22.20

Bilde
1. Chuck Berry og Femke Kaag lar seg ikke skremme av at venner har omkommet i
hoppeulykker. De søker stadig etter nye adrenalinkick.

2. Stadig flere mennesker søker etter mer spenning i hverdagen gjennom ekstremsport.

Australsk produksjon
Pressekontakt i Fakta/Innkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123