Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 12. januar 2009 kl 21.35 Berlinerpoplene

Skjebnevalget

Torunn blir alene igjen etter at Erlend og hans nye storfamilie har stelt i stand sommerfest på gården. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Torunn blir alene igjen etter at Erlend og hans nye storfamilie har stelt i stand sommerfest på gården. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
I København legger Erlend, Krumme, Lizzi og Jytte store planer om å skape et ferieparadis på Neshov, for seg og barna sine. Men familiegårdens skjebne ligger i Torunns hender.

I aller siste episode av NRKs dramaserien Berlinerpoplene får vi se at Erlend og Krumme har engasjert en verdenskjent arkitekt for å tegne om låven. Men når de presenterer planene for Torunn, får de vite at Margido har andre planer for Neshov. Han vil legge begravelsesbyråets kistelager på låven.

Uforenelige planer
Erlend bestemmer seg for å ta affære, og tar med seg sin nye familie og arkitekten opp til gården for å kjempe for sine planer for familiegården. Planene er etter hans syn helt uforenelige med brorens begravelsesvirksomhet.

Dermed må Torunn, som sliter seg ut i forsøket på å holde gårdsdriften gående, ta imot gjestene fra København. Erlend og Krumme steller i stand sommerfest på gården, og Erlend er overbevist om at Torunn vil se mulighetene som ligger foran henne. Alt avhenger av hva hun vil gjøre med odelen.

Seersuksess
De siste to episodene av Berlinerpoplene er basert på Anne B. Ragdes roman "Ligge i grønne enger". De første seks episodene ble sendt i fjor, og var en enorm suksess for NRK Drama med nær en million seere.

"Berlinerpoplene" er en levende fortelling om den hverdagslige og likevel høyst usedvanlige familien Neshov. Nå møtes familien igjen i Tors begravelse. Margido (Bjørn Sundquist) eier fortsatt begravelsesbyrået i Trondheim, minstebroren Erlend (Jon Øigarden) jobber som vindusdekoratør i København. Og faren Tormod Neshov (Espen Skjønberg) er fortsatt igjen på gården, hjelpesløs og pleietrengende. Men hvem skal ta seg av Tormod og grisene nå som Tor er borte? Gjenforeningen av familien blir skjebnesvanger for dem alle.


Berlinerpoplene episode 7 og 8 er laget av NRK Drama (2008)
Basert på Anne B. Ragdes roman "Ligge i grønne enger" (2007)
Regi: Anders T. Andersen
Manusforfatter: Anne Regine Klovholt
Produsent: Bitte Monn-Iversen
I rollene: Andrine Sæther (Torunn), Nils Sletta (Tor), Espen Skjønberg (Tormod), Bjørn Sundqvist (Margido), Jon Øigarden (Erlend), Morten Rose (Krumme), m.fl
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf 901 83 838
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no