Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 23. august 2005 kl 22.05 Nikolaj og Julie

Skjebnens luner

Julie ((Sofie Gråbøl) og Nikolaj (Peter Mygind) havner i en merkelig situasjon. (Foto: Ulla Voigt, DR)
Julie ((Sofie Gråbøl) og Nikolaj (Peter Mygind) havner i en merkelig situasjon. (Foto: Ulla Voigt, DR)
Nikolaj og Julie er på full fart inn i rettssalen i kampen om foreldreretten til vesle Emma. Men skjebnen har stadig nye overraskelser på lur for de tidligere ektefellene.

Nikolaj har kjøpt hus sammen med Kim, og nå overveier de å gifte seg. Samtidig er konfliktnivået mellom Nikolaj og Julie høyere enn noen gang. Men så havner de to i en besynderlig situasjon som skal komme til å bli et vendepunkt for dem begge.

Søs’ danseforestilling ble en stor suksess, og nå ser det ut til at alle hennes drømmer om de skrå bredder skal gå i oppfyllelse. Hun har nemlig fått tilbud om en hovedrolle på et stort teater, men hun og Mikkel er ikke enige om hun burde ta imot tilbudet.

Frank og Karina er i ferd med å skilles og er begge på vei inn i nye forhold. Philip konsentrerer seg om å ta seg av sin syke bror Edward. En dag han arbeider i hagen, dukker ekskjæresten Iben uventet opp…

Om serien
I sommer blir det gjensyn med det danske hverdagsdramaet "Nikolaj og Julie" som gikk på NRK1 i 2003. NRK2 sender to episoder hver tirsdag fremover

"Nikolaj og Julie" er en dramaserie fra Danmarks Radio med fokus på parforholdets mange utfordringer. Hva skjer når hverdagen setter inn og man må handle inn mat, hente barn og oppi det hele gjøre karriere?

I hovedrollene som Nikolaj og Julie møter vi Peter Mygind og Sofie Gråbøl. Mygind er best kjent fra serien "Taxa" og fra "Riket I og II", mens Sofie Gråbøl har spilt i en rekke filmer, blant annet "Nattevakten" og "Mifunes siste sang". De har også spilt sammen i flere episoder av "Taxa".

Kjenningsmelodien til serien heter "Right Next to the Right One" og synges av Tim Christensen.


Dansk dramaserie
Produksjon: Danmarks radio
Episode 19 av 22
Regi: Charlotte Sachs Bostrup
I rollene: Peter Mygind, Sofie Gråbøl, Dejan Cukic, Jesper Asholt, Sofie Stougaard og Therese Glahn.
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/ 95 10 02 99


LENKER
  • Hjemmeside