Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. februar 2000 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Med hjartet på rette staden (t)

NRK1 lørdag 26. februar kl 21.35
Med hjartet på rette staden (7:15)

En gammel forbrytelse

I kveldens episode møter vi Dennis Parker som for mange år siden bodde i Aidensfield. Han reiste i sin tid fra kone og datter, men nå vil han gjerne finne dem igjen. Gjennom sine medisinske journaler finner Kate ut hvor de holder til, men samtidig oppfatter hun Dennis som en mann med patologisk hukommelsessvikt.

Det viser seg imidlertid at den samme Dennis Parker i sju år har vært mistenkt for å ha underslått en lønnsforsendelse. Nå blir mannen arrestert, selv om det snart viser seg å være mer grums enn som så i den gamle saken.

Nick oppdager for øvrig at den sju år gamle forbrytelsen har en helt annen løsning. Rapporter forteller at to menn ble den gang stoppet i en stjålet bil. Ransakingen åpenbarte en skjult pengesum som tilsvarte nøyaktig de savnede lønningene. Blaketon er likevel ikke overbevist om Dennis Parkers uskyld. Han vil ha flere bevis.

Harold Jenkins er en mann med frekkhetens nådegaver. Han oppsøker Greengrass for å gjøre en høyst kriminell avtale. Hvis Greengrass sørger for å sette fyr på Jenkins låve, så skal han til gjengjeld stifte brann i verkstedet til Greengrass. Slik kan de gjensidig hjelpe hverandre til forsikringspenger.

Om serien
Den britiske serien \"Med hjartet på rette staden\" fra idylliske Yorkshire, er tilbake på norske tv-skjermer. Nå får vi igjen møte politimannen Nick Rowan og hans kone Kate som forlot storbylivet i London for å leve i roligere omgivelser på landsbygda.

\"Med hjartet på rette staden\" (Heartbeat) er den mest populære serien i England, og har hatt så mye som 17,7 millioner seere. Det gjør at serien er den mest sette dramaproduksjon på tv gjennom tidene.
Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess.

NRK1 lørdag kl 21.35

Billedtekst:
Claude Greengrass (Bill Maynard)

Originaltittel: Heartbeat
I hovedrollene: Nick Berry, Niamh Cusack, Derek Fowlds, William Simons og Bill Maynard.

Fjernsynets informasjonsavdeling, tlf 23 04 78 46