Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. april 2000 kl 20.20 Bumerang

Bumerang (ttv)


NRK1 påskeaften lørdag 22. april kl 20.20
Bumerang (1: 8)

Hvilket år var det?

Claus Wiese inviterer til en uhøytidelig spørrelek om årstall, og om begivenheter og musikk i tilknytning til det aktuelle året. To lag med to kjente personer på hvert lag er med i hvert program.

Stammen i hvert program er et sammensatt videobånd med mange forskjellige klipp fra det bestemte året lagene skal fram til. Når - og hvis - et av lagene gjetter riktig årstall underveis, gir de lyd fra seg og skriver årstallet ned på et papir, uten å vise det til det andre laget, selvsagt. Båndet kjøres helt ut, og \"sannhetens øyeblikk\" oppstår i studio. Konkurransen dreier seg om tre årstall i hvert program.

Poengene
Hvis det laget som gjettet fortest har rett, får de tre poeng. Laget som måtte vente helt til slutt, får ett poeng hvis de hadde riktig årstall. Feil årstall gir null poeng. Men det er selvsagt mulig å sanke tilleggspoeng. Claus Wiese stiller flere spørsmål i tilknytning til det aktuelle årstallet. Det kan handle om politikk, film og ikke minst musikk. Det blir nemlig tidsriktig levende musikk i studio, med forskjellige artister.

Lagene
Spørreleken er assosiasjonsgivende både for de medvirkende og forhåpentligvis også for seerne. Årstallene kan være hvilke som helst mellom 1960 og 2000, så de fleste generasjoner av seerne kan vente seg nostalgiske aha-opplevelser.
I løpet av serien møter Terje Svabø og Kari Sørbø Kristin Clemet og Anne Holt, Thomas Numme og Kalle Lisberg møter Asgeir Borgemoen og Bernt Olufsen, og Rigmor Galtung og Matz Sandman møtes til dyst mot Åsleik Engmark og Marie Simonsen. Videre er Jon Michelet og Hege Øygaren på lag mot John G. Bernander og Cille Biermann, Anders Giæver og Ingrid Bjørnov får bryne seg mot Bård Tufte Johansen og Harald Stanghelle, og Kjetil Try og Stine Buer skal møte skuespillerne Anne Marit Jacobsen og Bjarte Hjelmeland. Eva Bratholm og Harald Eia møter sportens Karen Marie Ellefsen og Erik Thorstvedt, og Jan Erik Larsen og Inger Lise Rypdal møter Linn Skåber og Christian Borch.

I kveld møtes lagene Kristin Clemet/Anne Holt og Kari Sørbø/Terje Svabø.

Premieren på \"Bumerang!\" er påskeaften, lørdag, men som programtittelen tilsier så kommer Claus Wiese tilbake - men da på fredager framover.

NRK1 påskeaften lørdag kl 20.20

Bilder
1. Claus Wiese inviterer til en uhøytidelig spørrelek. (Foto: Scanpix/Morten Holm)
2. Lagene i kveld er Anne Holt/Kristin Clemet mot Kari Sørbø/Terje Svabø (Foto: Scanpix/Morten Holm)

Programleder Claus Wiese
Prosjektleder Ivar Ragne Jenssen, tlf: 23 04 91 03
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83
1