Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 24. januar 1999 kl 21.55 Lengselens blå blomst

Lengselens blå blomst (t)

NRK1 søndag 24. januar kl 21.55
Lengselens blå blomst (3:4)

Claes er sendt til fronten
I annen del av 1800-tallsdramaet \"Lengselens blå blomst\" er grev Claes Ekencrona sendt til fronten i Finland for å kjempe i napoleonskrigen. Og krigen er ikke den eneste trusselen mot kjærligheten mellom Claes og den ikke-adelige Betty.
Betty må nå kjempe alene med de slag som har rammet henne. Hun er gravid med Claes\' barn, uten av noen av deres familier har godkjent forbindelsen mellom dem. Nå har hun dessuten fått kjennskap til en hemmelighet fra fortiden som familien Tollman har holdt skjult: Hun er selv uekte barn...

Om serien
Det handler om ung kjærlighet under napoleonskrigens skygge i denne påkostede dramaserien fra Sveriges Television. \"Lengselens blå blomst\" er en fri bearbeiding av en av Alice Lyttkens\' populære historiske romaner.
Hovedpersonen, Betty Tollman, er den yngste datteren i en uformuende, men respektabel borgerlig familie. Hun drømmer om den store kjærligheten og har liten sans for regler og konvensjoner, noe som skaper stor bekymring hos hennes eldre søsken, enken Ulrika og handelsmannen Gustav.
På et ball blir Betty presentert for greve Claes Ekencrona. De blir begge brått og dypt forelsket. Men Bettys familie frykter at hun skal bli et tidsfordriv for den fornemme unge mannen og ende opp med et tilsmusset rykte. Claes\' familie ser på sin side helst at han gifter seg med den rike adelsfrøkenen Sophie Spjuut.
De unge skuespillerne Eva Röse og Reuben Sallmander topper rollelisten, som dessuten består av berømte navn som Harriet Andersson, Bibi Andersson, Marika Lagercrantz og Hans Alfredson.
NRK1 søndag kl 21.55

Bilde (elektronisk via NTB/Data-tv/Internett)
Betty (Eva Röse) lengter etter sin Claes, som er sendt til fronten.. (SVT-foto: Bengt Wanselius)

Svensk dramaserie etter en roman av Alice Lyttkens
Sendt i SVT1 12.10. - 2.11.98
Originaltittel: Langtans blåa blomma
I rollene bl.a. Eva Röse, Reuben Sallmander, Marika Lagercrantz, Benny Haag, Harriet Andersson, Bibi Andersson og Hans Alfredson
Regi: Lárus Oskarsson
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51