Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. desember 2003 kl 19.30 Puls

Dagen derpå i julebordsstria

Programleder Anbjørg Sætre Håtun gir råd mot plager dagen etter at man har kost seg med god mat og drikke. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Programleder Anbjørg Sætre Håtun gir råd mot plager dagen etter at man har kost seg med god mat og drikke. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Julebordsesongen er over oss, og da hender det at vi både spiser og drikker mer enn vi i utgangspunktet hadde tenkt. I dag får du vite seernes egne råd for "dagen derpå". I tillegg ser programleder Anbjørg Sætre Håtun nærmere på julefeiring i nyfamiliene og astma- og luftveisplager.

Mange ser fram til førjulstiden, som ofte betyr hyggelige middager og sene kvelder med kolleger eller venner. Men like morsomt er det derimot ikke dersom kvalmen kommer krypende og hodet verker den neste dagen. Puls har fått tips fra seerne om hvordan de gjør det beste ut av "dagen derpå".

Mine, dine og våre barn
Stadig flere familier kan betegnes som såkalte nyfamilier, der mor og far er skilt og kanskje har nye kjærester som har andre barn fra før. Spesielt i en familiehøytid som julen kan dette by på mange utfordringer, og i kveld får du vite hvordan du best kan takle disse. Kveldens Puls skal også handle om astma- og luftveisplager, som er den vanligste årsakene til at barn havner på sykehus. Nå kan et nytt behandlingsopplegg forandre på akkurat det.

Kosthold og helse
Fedon Lindberg er kveldens ekspert i Puls, og svarer på seernes spørsmål om kosthold og helse. Etter at programmet er over fortsetter han å svare på spørsmål fra seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ nettsider: ww.nrk.no/puls.

Ny frisk for Puls
Programleder Anbjørg Sætre Håtun og resten av redaksjonen brukte sommeren til å fornye Puls. Helseprogrammet har nå et eget ekspertpanel som gir gode råd til seerne. Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse). De skal dekke hvert sitt område for seerne. I høst vil redaksjonen også lage forbrukersaker med tips fra seerne.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252