Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 24. februar 2013 kl 20.15 Tore på sporet

Et siste forsøk


En dag ringte Monica Christiansen fra Haugesund i ren fortvilelse til Tore på sporet. Hun hadde nettopp fått vite at det var umulig å finne faren, som hadde blitt kastet ut av Norge før hun ble født.

Ingenting er vel helt umulig, trøstet Tore og fikk Monica til å fortelle det hun visste. Etter denne praten satte Tore i gang et søk etter Monicas pappa, men også han skulle etter noen års leting begynne å skjønne hvorfor andre hadde sagt at det var en umulig sak.

Abdelkader Rachchag kom til Norge på 1960 tallet som en av de første arbeidsinnvandrerne fra Nord-Afrika. Marokkaneren fikk jobb på et kjøkken i Oslo, og møtte Monicas mamma der.

Før barnet ble født, ble Abdelkader kastet ut av landet. Da han kom tilbake til Marokko, skrev han flere brev til Norge. Da datteren ble født, ba han moren ta med barnet og reise ned til ham for å gifte seg. Men Monicas mor kom aldri til Marokko.

Over 40 år senere bestemmer Monica seg for å gjøre et siste forsøk på å finne mannen hun har lett etter så lenge.

Om serien
Tore på sporet gikk på tv første gang våren 1996, og har vært en av NRKs største tv-suksesser. 17 år etter er Tore fortsatt på jakt etter forsvunnet slekt og familie.

NRK Tyholt
Programleder: Tore Strømøy
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske, tlf: 41506747.
TV- seere bes hendvende seg til Publikumsservice, 815 65 900.