Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 25. april 2010 kl 20.10 Himmelblå

Den store avskjedsfesten


Leifs vindmølleplaner er mye verre enn både Turid og de andre øyboerne hadde trodd. Bråket fra vindmølleparken vil bli så ille at ingen kan bo på øya lenger.

Når det viser seg at Leif Grøndahl har solgt tomta til huset slik at det kan stå en vindmølle der huset står nå, får Turid nok, og barna nekter å snakke med ham.

Leif i knipa
Leif føler seg presset opp i et hjørne. Han skjønner at han må velge mellom vindmøllene eller familien. Men det vil være helt umulig å stoppe den prosessen han har startet.

Ylvingen tømmes for folk
Brynjar skjønner at slaget er tapt. Han har resignert og går rundt med en bister mine. Karoline og Thomas er borte, butikken stengt, og snart er det ingenting igjen av hans elskede øy.

Synker med flagget til topps
Det er oppbruddsstemning, og folk planlegger å ta farvel. Marit planlegger et stort gravøl for alle øyboerne, med venner og familie. Den triste dagen skal likevel feires! Er dette virkelig slutten på Ylvingen?

Denne siste episoden av Himmelblå er en spesialepisode på 50 minutter!

Om serien
"Himmelblå" er en varm og morsom feelgood-serie med handling lagt til den naturskjønne øya Ylvingen i Nordland.

De første åtte episodene ble sendt i 2008, og var en enorm suksess for NRK. Serien både åpnet og avsluttet med milliontall, hvilket gjorde "Himmelblå" til tidenes mest sette dramaserie i Norge.

Nå står de siste ferske åtte episodene for tur, og vi følger øyboerne videre gjennom hverdagsliv og fest, dramatikk, kjærlighet, gleder og sorger.

Dramaserie etter en idé av Timothy Prager, sesong 3 (8 episoder)
Produksjon: NRK Drama
Manusforfattere: Morten Hovland
Manusredaktør: Margrete Kåset
Regi: Eva Dahr
Produsent: Vegard Stenberg Eriksen, Tore Bergstrøm
Medvirkende: Line Verndal (Marit), Elvira Haaland (Iris), Sebastian Warholm (Robin), Ketil Høegh (Brynjar), Ingrid Vollan (Britt), Lena Kristin Ellingsen (Karoline), Hallvard Holmen (Roy), Terje Skonseng Naudeer (Roland) m.fl.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl , 924 03 873 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900