Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 8. september 2000 kl 20.45 Forandring fryder

Forandring fryder (ttv)

NRK1 fredag 8. september kl 20.45
Forandring fryder (6:6)

Siste oppussing

Større plass på loftet er målet når Hilde Hummelvoll i kveld tar oss med til Grefsen i Oslo. Her bor Per Erik og Kristen Bratlie, som har utfordret naboen Aud Dahlberg og hennes svigersønn Stein Ørjan Persson til å være med på en rask oppussing av de respektive boligene.

Kirsten Bratlie har bodd i huset i 53 år, og hun og mannen Per Erik har pusset opp noe av det. Loftet er et av de stedene i boligen det ikke ble gjort noe med. Det består av to rom, og familien Bratlie slipper mer enn gjerne naboene til for at noe skal bli gjort der.

Aud Dahlberg har bodd i Platåveien siden hun var 2-3 år gammel. Huset er en generasjonsbolig hvor Auds datter Hilde og svigersønnen Stein Ørjan har flyttet inn. Huset ble bygget på 30-tallet, og egentlig planlegger de å pusse opp hele bygningen. De lar naboene Per Erik og Kristen slippe til på soverommet der tapetet har bulket seg.

Dermed er det bare for de to familiene å overlevere nøklene til hverandre, holde seg unna hjemmet de nærmeste 48 timene og vente i spenning på resultatet!

Om serien
Hilde Hummelvoll tar oss seks fredager med til leiligheter, hytter eller hus som eies av helt vanlige mennesker med ett felles ønske: Å pusse opp eller forandre et rom. Men i motsetning til hva som er normalt når det er snakk om oppussing, skal de utvalgte ikke pusse opp selv!

Oppussingen gjøres av naboen som sammen med snekkeren Otto Robsahm og interiørkonsulentene Annett Sturk og Mads Moe bestemmer hvordan tingene skal se ut. I løpet av 48 timer skal det males, snekres, pusses, pyntes og lakkes, før eierne får se det endelige resultatet!

Vi følger oppussingen samt de involverte på nært hold, og til slutt eiernes reaksjon når de 48 timene er unnagjort.

For mer info, samt opplysninger om materiale se www. nrk.no/underholdning/nyheter/index- ffryder.html

NRK1 fredag kl 20.45

Bilder
1.Aud Dahlberg, Mads Moe og Stein Ørjan Persson.(NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2. Kirsten og Per Bratlie. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
3. Otto Robsahm og Annett Sturk. (NRK- foto: Anne Liv Ekroll)

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Hilde Hummelvoll
Prosjektleder: Siss Kvamme
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18 (sabine.hammari@nrk.no).