Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 19. mars 2002 kl 20.00 Retro

Nordnorsk møte

I kveld er Halvdan Sivertsen og Iren Reppen på besøk hos Andreassen og Grønlund. (NRK-foto: Ole Kaland)
I kveld er Halvdan Sivertsen og Iren Reppen på besøk hos Andreassen og Grønlund. (NRK-foto: Ole Kaland)
Det blir nordnorsk møte i kveld når visesanger Halvdan Sivertsen og skuespiller, sanger og revyartist Iren Reppen er gjester i ”Retro”. Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund er programledere.

Som i premieren på ”Retro” forrige tirsdag skal det handle hovedsakelig om musikk, og Sivertsen og Reppen har gjort som forrige ukes gjester: De har selv valgt ut hva de skal synge og spille.

Halvdan Sivertsen
Halvdan Sivertsen har vært musikalsk aktiv så å si hele sitt liv. Han studerte musikk på Nesna, og fikk sitt gjennombrudd med forestillingen ”Nordaførr” i 1979. I –81 gikk han over til å bli heltidsartist, noe han har klart meget bra. Han er viden kjent for sine mange viser og album, sin tid sammen med kvartetten Gitarkameratene og ikke minst for sine revyer som har gått for fulle hus både i Oslo og andre deler av landet. I kveldens program får vi et gjenhør med Sivertsens nydelige viser. En tur innom Beatles blir det nok også.

Iren Reppen
Kveldens andre gjest, Iren Reppen, har møtt Halvdan Sivertsen tidligere - da hun hadde programserien ”Alle borte” på NRK - men de to har aldri sunget sammen. Det får de til gangs gjøre i kveld.

Reppen fikk sitt gjennombrudd med revyen ”D e hardt å være mainn”, og vi får nok en smakebit fra den i kveld. I likhet med mange andre av landets kjente skuespillere og artister har hun gått på Romerike Folkehøgskole og Teaterhøgskolen (-87-90). Etter den tid har det gått slag i slag med revy, cabaret, teater og tv. Selv karakteriserer hun Halvdan Sivertsen som en guru, og hun innrømmer at hun tidlig lærte seg hans mange viser.


NRK Underholdning
Egenprodusert musikkprogram
Programledere: Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
1. I kveld er Halvdan Sivertsen og Iren Reppen på besøk hos Andreassen og Grønlund. (NRK-foto: Ole Kaland)