Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 4. januar 2007 kl 22.30 Norsk humor: Robert Stoltenberg

Mannen bak "Borettslaget"

Robert Stoltenberg forteller blant annet om hvordan karakterene i Borettslaget ble til. (Foto: Feelgood Sceme Film og TV A/S)
Robert Stoltenberg forteller blant annet om hvordan karakterene i Borettslaget ble til. (Foto: Feelgood Sceme Film og TV A/S)
Robert Stoltenberg er en av Norges mest populære komikere, og tok tv-seerne med storm med figurene i "Borettslaget". I kveld forteller han hvordan han arbeider når han skaper humoristiske karakterer.

I tillegg får vi et tilbakeblikk på hans karriere med mange arkivklipp, fra det hele startet i "Halv-sju" og fram til i dag. Vi blir også med på en helt vanlig dag på jobben, og får se hvordan han arbeider. Og hvordan utviklet han de kjente karakterene fra "Borettslaget"?

- Egentlig har jeg jobbet med det bestandig, å skrive og finne på ting, forteller Stoltenberg.

Om serien
Humor er en sentral del av vår populærkultur og "god" og "dårlig" humor er stadig gjenstand for oppmerksomhet i media. Norske komikere uttaler seg sjelden om faget sitt – noen gjør det aldri.

I serien "Norsk humor" har journalist Joachim Førsund intervjuet ni norske komikere og fått dem til å fortelle om jobben sin. Praten er løs og uformell og foregår gjerne hjemme på kjøkkenet til komikerne, eller i hagen. De deler sine tanker om humor og gir oss et morsomt tilbakeblikk på forskjellige perioder i karrieren sin. Hvordan ble en spesiell sketsj til og hvorfor skapte for eksempel ett spesielt innslag slik debatt?

I serien møter vi Bård Tufte Johansen og Harald Eia, Thomas Giertsen, Anne-Kat Hærland, Espen Eckbo, Otto Jespersen, Robert Stoltenberg, Hege Schøyen og Atle Antonsen.

Innkjøpt dokumentarserie
Produsert av: Feelgood Scene Film og TV A/S
Produsent: Thomas Giertsen
Intervjuer: Joachim Førsund
Medvirkende: Bård Tufte Johansen, Harald Eia, Thomas Giertsen, Anne-Kat Hærland, Espen Eckbo, Otto Jespersen, Robert Stoltenberg, Hege Schøyen og Atle Antonsen.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no