Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 30. juli 2003 kl 23.20 Advokatene

Narkotika-baronen

Bobby Donnell (Dylan McDermott) forsvarer en mann som er involvert i narkotikahandel og tiltalt for  dobbeltdrap. (Foto: 20th Century Fox)
Bobby Donnell (Dylan McDermott) forsvarer en mann som er involvert i narkotikahandel og tiltalt for dobbeltdrap. (Foto: 20th Century Fox)
Jackie Cahill er involvert i narkotikahandel og står tiltalt for dobbeltdrap. Bobby Donnell og Ellenor Frutt har påtatt seg å forsvare ham, til tross for at de frykter at Cahill kan komme til å likvidere både aktor og hovedvitnet.

Utgangspunktet for saken er det dårligst mulige: Gitt at det ene offeret i drapssaken er en tilfeldig forbipasserende tenåring, har statsadvokaten nedlagt påstand om 30 års fengsel. Et vitne til drapet har stått fram. Både Bobby og Ellenor har en ubehagelig følelse av at deres klient på en eller annen måte har adgang til å "ta" vitnet, selv når Cahill er i forvaring.

Statsadvokaten drapstruet
Bobby og Ellenor anbefaler også Cahill å akseptere tiltalen, samtidig som de antyder at saken ser svart ut. Like etter blir statsadvokaten overfalt i sin garasje. Med en pistolmunning mot tinningen blir han fortalt at om han ikke får "saken" ut av verden, vil noen sørge for å få ham ut av verden. Det samme vil skje om han sladrer om overfallet.

Mer om serien
En ny omgang av "Advokatene" (serie 5) sendes ut over våren og sommeren, som før med historier fra rettssalene der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak "Ally McBeal" og sykehus-såpen "Chicago Hope".

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Assisterende delstatsadvokat Helen Gamble er (Lara Flynn Boyle) er Bobbys gamle flamme. Selv bifalt hun at han fridde til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams), og de to er nå lykkelige foreldre. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 5)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57