Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 14. juni 1999 kl 20.40 Nord og sør

Nord og sør (t)


NRK2 mandag 14. juni kl 20.40
Nord og sør (5:12)

Framgang for sørstatene

Vi er kommet fram til året 1862 i dramaserien \"Nord og sør\". Borgerkrigen fortsetter med voldsomme kamper. Så langt har sørstatene vært mest framgangsrike.
Orry har nå avslørt Elkanah Bents ulovlige handelsvei, og Bent sverger hevn. Han har også fortalt sin elskerinne Ashton hemmeligheten om Madelines mor.
Nå venter bare Ashton på den rette anledning til å avsløre for svigerinnen at hun kjenner sannheten om hennes avstamning. Hun fryder seg ved tanken på å ødelegge sin bror Orry én gang for alle...

Om \"Nord og sør\"
Denne påkostede amerikanske føljetongen hadde stor suksess da den ble vist i NRK i 1987, ikke minst takket være den røde tråd av romantikk som løper gjennom serien. Handlingen utspiller seg i en stormfull periode av USAs historie, i tiårene fram mot og under den amerikanske borgerkrigen.
Rollelisten til \"Nord og sør\" inneholder stjerner i fleng. Patrick Swayze fikk sitt store gjennombrudd i rollen som Orry Main.
Serien er produsert av TV-selskapet ABC, som ikke sparte noe på produksjonen. Scenene med historisk tilknytning er tatt opp der de utspilte seg i virkeligheten. Garderoben til Leslie-Anne Down alene omfatter 31 drakter, og i alt ble det laget 3300 kostymer til serien.

NRK1 mandag kl 20.40
Tidligere sendt NRK1 29.9.98

Bilde (via Scanpix/Internett)
Orry Main (Patrick Swayze) kjemper for sørstatene sammen med Jefferson Davies (Lloyd Bridges, t.v.) og general Robert E. Lee (William Schallert).

Amerikansk dramaserie etter John Jakes bøker
Produksjon: ABC (1986)
Originaltittel: North and South, Book II
I rollene bl.a. Patrick Swayze, James Read, Lesley-Anne Down, Kirstie Alley, Philip Casnoff, Wendy Kilbourne, Terri Garber, Genie Francis og Parker Stevenson
Regi: Richard T. Heffron
Pressekontakt:Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53