Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 lørdag 24. mai 2008 kl 07.35 Under samme himmel

Ateisten som ikke klarer å tro

Jon Michelet (foto: NRK / Anne Liv Ekroll).
Jon Michelet (foto: NRK / Anne Liv Ekroll).
- Jeg greier ikke å tro på et evig liv. Jeg misunner kristne som har en slik overbevisning, sier forfatteren Jon Michelet. Etter en livstruende hjertesykdom og påfølgende kreftdiagnose har han tenkt grundig gjennom sitt ateistiske livssyn. Det har blitt til internett-boka "Brev fra de troende".

- Etter at jeg la boka ut på internett har jeg fått overraskende mange henvendelser fra kristne lesere. Til sammen dreier det seg om flere hundre håndskrevne brev og e-poster. Mange kristne skriver at de vil be for meg. Det gjør at jeg blir rørt. Man skal ha et hjerte av stein for ikke å la seg bevege av at en fremmed ber for seg, sier Jon Michelet.

Skrev nett-bok
I nett-boka "Brev fra de troende" har Jon Michelet ransaket sin egen ateisme. Og han konkluderer med at han ikke klarer å tro på et evig liv.

– Det strider mot min fornuft å tro på et liv etter døden. Når jeg dør er det slutt. Punktum. Det kan føles tomt og ensomt å ha nådd en slik erkjennelse, men jeg prøver å være ærlig mot meg selv, sier sier Jon Michelet.

På lørdag er han gjest hos programleder Kjetil Lillesæter i Under samme himmel, et nytt radioprogram som speiler livssynsmangfoldet i Norge.

Under samme himmel, lørdag klokka 7.35 i NRK P 1 Radio.