Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 19. oktober 2003 kl 18.00 Gnottene

Gnock’n rull

Det er mye høy musikk hos gnottene i dag, og noen synes det er slitsomt med alt bråket (Foto: Espen Røst)
Det er mye høy musikk hos gnottene i dag, og noen synes det er slitsomt med alt bråket (Foto: Espen Røst)
I dag er det mye bråk hos gnottene. Det begynner med at Tander og Stella leker med pianoet til Sampler. Stella danser og Tander lager lyder og rytmer som de digger. Sampler prøver å finne opp en stillhetsropert, men han klarer ikke konsentrere seg i alt bråket fra de andre.

Sampler blir så irritert at han bestemmer seg for å ta hevn. Mens Kaisa, Stella og Tander driver med gnottastikk, kopler Sampler gnock’n rullen til orgelet og setter i gang. Da blir det et forferdelig høyt volum på musikken.

Endelig stillhet
Etter en liten stund kommer det gnottepost om at den høye musikken er en fare for hele gnotteverden. Kaisa klarer til slutt å få trykket på stillhetsroperten og gnock’n rullen forsvinner. Endelig blir alt stille og rolig og gnottene nynner en vuggevise mens de slapper av foran lavapeisen. Men så begynner Wow å spille kjempehøyt!

Om serien
Gnottebarna heter Stella, Tander, Sampler og Kaisa. De bor i en hule, og her må de være helt til de blir voksne. De er veldig redde for mennesker og sollys, for sola gjør slik at pelsen deres visner. I hulen har gnottene det fint. Her holder de kontakten med resten av gnotteverdenen, blant annet gjennom gnotteposten. Gnottebarna sender også et brev hver måned, gnulebrevet, der de forteller hvordan de har det i grotten sin.

Hver av gnottene har sin særegne personlighet. Én er sjenert, én samler på lyder og masse annet rart, én er en drømmer og minstemann er familiens sjarmtroll.

Stemmene til gnottene tilhører noen av Norges mest kjente skuespillere, blant andre Grethe Kausland, Brit Elisabeth Haagensli, Dennis Storhøi, Jannike Kruse og Lars Mjøen. Figurene er over to meter høye, og inni draktene er det akrobater fra Kenneth Deans tropp. Gnottene hopper, spretter, synger og danser. Hver dag har de "gnottastikk" til heftig popmusikk som sikkert får fart på ungene foran tv’n!

Draktene er designet av Johnny Carlsen, en Hamar-kunstner, og produsert av EFFECTSTUDIO i Stockholm. De har også hentet inn eksperthjelp fra Jim Henson Productions.

Serien er rettet mot barn i alderen 4-8 år.

Barne-TV-serie
Produsent: Nordmagi a/s, nordmagi@nordmagi.com
Produksjon: Fabelaktiv as, Executive Producer Bjarte Ytre-Arne, bjarte.ytre-arne@fabelaktiv.no, 62 53 58 19
Instruktør/kunstnerisk leder: Kenneth Dean
Medvirkende (stemmer): Brit Elisabeth Haagensli, Grethe Kausland, Jannicke Kruse, Aksel Hennie, Lars Mjøen, Dennis Storhøi.
Pressekontakt: Elisabeth Burø, 23 04 98 32/93 04 66 97
Kontakt Nordmagi: Karoline Høver Lunde, tlf. 23 04 27 48