Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

SUPER lørdag 4. januar kl 18.35 Trio - Odins Gull

Actionfylt jakt på gammel vikingskatt


Endelig har den skandinaviske krimbølgen kommet til det norske barne- og ungdomsuniverset. Ingrediensene er mange og tempoet høyt i den nye, norske serien «Trio – Odins Gull», hvor tre ungdommer jakter på en verdifull gullskatt fra vikingtiden.

Det blir heseblesende action og nervepirrende krim - blandet med eventyrdrama i spektakulær natur når barn og unge får sin egen krimserie på NRK Super. Et gammelt sagn om en gullskatt fra vikingtiden er utgangspunktet for første sesong av spenningsserien "Trio". Til tross for at utallige skattejegere har forsvunnet i sitt forsøk på å finne Odins Gull, setter de tre vennene Nora, Lars og Simen i gang med en forrykende skattejakt rundt fjellbygda Skjåk.

Pågangsmot, kløkt og fysiske ferdigheter veier opp for deres unge alder. I tillegg er Lars, som er bundet til rullestol etter en ulykke, et teknologisk vidunder med usedvanlige kunnskaper om data og hacking, noe som gir trioen en stor fordel.

Men de er ikke alene. Hensynsløse skattejegere skjuler seg i nærmiljøet.

Episode 1:
Nora (12) flytter fra storbyen til Skjåk, hvor hun må holde sitt beryktede temperament i sjakk for å få nye venner. Men allerede første dag i den nye bygda slår Nora stormobberen i klassen ned med en strak venstre. Simen legger merke til dette, og sammen med kompisen Lars, som er lam fra livet og ned, lager de en trio.

Lars og Simen engasjerer Nora i en spennende skattejakt etter Odins Gull. Et lik dukker opp. Ingen tror på barna før de plutselig står ansikt til ansikt med en sannhet som er enda verre.

Hvem er hvem i "Trio – Odins Gull":
Nora (Naomi): Nora (12) kommer flyttende til Skjåk fra storbyen og sliter med et sterkt temperament som ikke alltid lar seg temme. Hun er modig, rettferdighetssøkende og blir seriens heltinne, men bak seg har hun en komplisert familiehistorie som gjør det vanskelig for henne å akseptere seg selv.

Simen (Oskar): Trioens mest energiske karakter er Simen (11), en outsider slik som de andre. Han våger å gå veier ingen andre våger.

Lars (Bjørnar): Lars (12) er et stort datageni med enorm interesse for skattejakt, men han er også preget av at han er bundet til rullestolen etter en ulykke i seksårsalderen.

Besten (Reidar Sørensen): Besten er hovedkarakterenes gode hjelper og Noras bestefar. Han er bygdas lensmann og er imponert av sine unge «kolleger».

Norsk actionserie i 10 deler
Produksjonsselskap: NordicStories og Fabelaktiv
Utøvende produsenter: Rune H. Trondsen og Arild Halvorsen
Regi: Atle Knudsen
Forfattere: Morten Hovland og Trond Morten Venaasen
Foto: Odd Reinhardt Nicolaysen
Med: Naomi (Nora), Oskar (Simen), Bjørnar (Lars), Reidar Sørensen (Besten), Ibrahim Lajqi (Sasha), André Eriksen (Tom), Thea Bay (Julie) m.fl.
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 23 04 70 00.