Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 11. januar 2008 kl 19.55 Melodi Grand Prix 2008: Folkefest i Stavanger

Seks MGP-deltakere klare for delfinale

Podium deltar i Stavanger. (Foto: Fredrik Arff)
Podium deltar i Stavanger. (Foto: Fredrik Arff)
11. januar er det klart for den første delfinalen i årets Melodi Grand Prix, som i år finner sted i Stavanger. Det blir folkefest når 4000 mennesker samles i Kulturbyen 2008 for å kåre de to første finalistene.

Etter suksessen med delfinaler i 2006 og 2007, arrangerer NRK igjen tre delfinaler som en del av den store norske finalen. Gjennom direktesendte Melodi Grand Prix-show fra Stavanger, Kongsvinger og Bodø skal to finalister fra hvert sted stemmes fram til finalen i Oslo Spektrum lørdag 9. februar.

Per Sundnes
De to bidragene som får flest stemmer av tv-seerne i delfinalene, går direkte videre til finalen i Oslo Spektrum. Melodiene som havner på tredje og fjerde plass, vil få en ny sjanse til å gå videre i et "siste sjanse"-show onsdag 6. februar. De to låtene som kommer på første og andre plass her, går videre til finalen.

Melodi Grand Prix-entusiast Per Sundnes er programleder.

Slik stemmer du:
Telefon: 829 49 001-006 (låt nummer en, to, tre, osv.)
SMS: Send nummer på låt til 26600. Ingen kodeord.
Det koster 5 kr per stemme, både telefon- og SMS-stemmer.

NB! Husk at du kan stemme fra klokken 09.00 fredag morgen, og frem tiltelefonlinjene stenges under sendingen fredag kveld.

Finalistene til delfinalen i Stavanger 11. januar er:

Melodi 1: LYSTGASS
Artist: Podium

Melodi: Terje Lennavik
Tekst: Håkan Fjerdingen

Podium består av Christian Klykken (vokal og gitar), Håkan Fjerdingen (gitar), Terje Lennavik (bass) og Tomas Haugum (trommer).

De fire gutta i Podium kommer fra Overhalla i Nord-Trøndelag, og har spilt sammen siden 2000. De har turnert over hele Norge i snart åtte år, men det er første gang bandet deltar i Melodi Grand Prix.

Låta er skrevet av Podiumbassist Terje Lennavik og -gitarist Håkan Fjerdingen, og handler om å "gi jernet" uansett hva andre måtte mene – og nettopp det har Podium tenkt å gjøre på scenen under MGP 2008.

Melodi 2: ANDAGASSII
Artist: Ann-Mari Andersen

Melodi: Stein Austrud
Tekst: Ann-Mari Andersen

Ann-Mari Andersen er fra Kautokeino, og har alltid holdt på med musikk. Hun har skrevet mange låter, utgitt plater og holdt konserter både i Norge og utlandet, senest i Canada og Kina. I sommer kom hennes nyeste singel "Du lahka" (Close to you) på 2. plass på Norsktoppen.

Det er første gang Ann-Mari Andersen deltar i MGP, men hun har faktisk vunnet Samisk Grand Prix, som er den største årlige musikkonkurransen som arrangeres i samisk sammenheng.

Låta er skrevet av Ann-Mari Andersen selv, sammen med Stein Austrud, og handler om tilgivelse. Stein Austrud er produsent og har spilt med mange artister og band, som D’Sound, Ailu Gaup, Oslo Groove Company, Vidar Johnsen og Beady Belle.

Melodi 3: COLLIDING
Artist: Nicholas Carlie

Melodi og tekst: Per Kristian Ottestad og Nate Campany

Nicholas Carlie er bosatt i Oslo, og deltar for første gang i Grand Prix. Han er mest kjent fra skjermen som programleder for Topp 20, men kan også vise til egen musikalsk erfaring i bandet The Berries. Høsten 2007 viste han sine sangtalenter da han kom på tredjeplass i TV3s "Sangstjerner".

"Colliding" er skrevet av Per Kristian "PK" Ottestad, som også er kjent under artistnavnet Boots. Han startet sin karriere i boybandet 2Brave, og var senere med i gruppa "The Getaway People" som fikk platekontrakt i USA og ga ut to album, i 1998 og 2000. I 2004 ga han ut sitt første soloalbum, "Ottestad".

PK Ottestad bor nå i Willamsburg i New York, og har markert seg som låtskriver. Han har blant annet skrevet suksesslåta "Come Undone" for Robbie Williams, og har i tillegg skrevet for artister som Tim McGraw, Backstreet Boys, The Click Five og Teddy Geiger. På "Colliding" har han fått god hjelp av Nate Campany.

PK Ottestad har deltatt i MGP tidligere, den gang sammen med David Eriksen. De skrev den norske vinnerlåta fra 1998, "All I Ever Wanted Was You" med Lars Fredriksen.

Melodi 4: BABY, DON’T STOP THE MUSIC
Artist: Michelle

Melodi: Fred Ball
Tekst: Hannah Robinson

Michelle Purvis fra Oslo er danser, og gikk ut fra Statens balletthøgskole i 2006. I 2007 kom hun på tredjeplass i 2Dansefeber" på TVNorge, og nå er hun aktuell som Jolene i musikalen "Svindlere med stil" på Chateau Neuf. Hun er med i MGP for første gang.

Låta er skrevet av Fred Ball og Hannah Robinson. Fred Ball er fra Fredrikstad, men bor i London, og er best kjent under artistnavnet Pleasure. I 2003 ga han ut albumet "Pleasure" som fikk svært gode kritikker, og i 2007 var han aktuell med albumet "Pleasure 2". Han har bidratt som produsent og låtskriver for blant annet Bertine Zetlitz og Brett Anderson, tidligere vokalist i Suede.

Hannah Robinson har bidratt som tekstforfatter på låta. Hun har blant annet skrevet teksten til norske Annies "Chewing gum" og "Me plus one", og har i tillegg jobbet med mange britiske stjerner.


Melodi 5: HOLD ON
Artist: Tinkerbells

Melodi: Svein Gundersen / Aina Beate Gundersen
Tekst: Jan Groth

Cathrine Iren Iversen, Aina Beate Gundersen og Renate Gjerløw Larsen fra Fredrikstad har alle hatt egne musikalske karrierer før de slo seg sammen som Tinkerbells i 2006.

For ett år siden gikk trioen i studio og spilte inn en ep, og høsten 2007 var de deltakere på tv-showet Lyden av lørdag på NRK1. Det er første gang Tinkerbells deltar i MGP.

Låta er skrevet av Svein Gundersen og Aina Beate Gundersen, og Jan Groth. Svein Gundersen har i en årrekke vært en av Norges mest aktive i musikkbransjen, både som musiker, komponist og produsent. Han og Jan Groth skrev mange låter sammen på begynnelsen av 70-tallet og har tatt opp igjen samarbeidet med låta "Hold on". I tillegg er han gift med medkomponist Aina Beate Gundersen i Tinkerbells.

Både Svein og Jan har deltatt i MGP tidligere. Jan i Roma i 1991 med Just4Fun og låta "Mrs. Thompson", og Svein hele fem ganger. Aina Beate Gundersen har tidligere koret for en rekke artister i både de nasjonale og internasjonale MGP-finalene.

Låta handler om å være målbevisst og utholdende, også når ting skjærer seg.


Melodi 6: AM I SUPPOSED TO LOVE AGAIN
Artist: Veronica Akselsen

Melodi: Anne Takle
Tekst: Laila Samuelsen

Veronica Akselsen er med i Melodi Grand Prix for andre gang, første gang var i 2006 med låta "Like a wind". Hun er datter av den kjente sangeren og predikanten Elias Akselsen og kommer fra Skarnes i Sør-Odal. I jula 2004 ga hun ut sitt første album, "Fattige var de som først fikk se", som ble godt mottatt av kritikerne.

Låta er skrevet av Laila Samuelsen og Anne Takle. Laila Samuelsen er tidligere vokalist i jentegruppa i "The Tuesdays", som blant annet hadde en hitlåt med "It’s up to you". Etter at gruppa gikk hver for seg ga hun også ut en egen singel, "Got naive" i 2002. Siden har hun skrevet låter for blant annet Alejandro Fuentes, Maria Arredondo, Venke Knutson og flere.


Direktesendt underholdningsshow
Produsert for NRK Underholdning av Dinamo Story (2008)
Prosjektleder NRK: Stian Malme
Programleder: Per Sundnes
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 23 04 40 79/911 64 716
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no
Blir også sendt lørdag 12. januar på NRK3.


LENKER
  • Hjemmeside