Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 16. januar 2010 kl 21.10 Hestefolk

Den spanske rytter

Alexandra Tolstoy forvandles til en senorita når hun besøker menneskene og hestene i Andalucia. (Foto: BBC)
Alexandra Tolstoy forvandles til en senorita når hun besøker menneskene og hestene i Andalucia. (Foto: BBC)
Alexandra Tolstoys reise til området rundt Jerez i Andalucia avslører en annen side av Spania enn det turistbildet vi kjenner til.

I Spania får Alexandra en leksjon i hestedressur som hun i etterkant forteller er den beste dressurtimen hun noen gang har vært med på. Hun møter også en familie som utmerker seg i den tradisjonsrike sporten der man sloss mot en okse fra hesteryggen. I tillegg lar hun seg overraske av hvordan man benytter både kunstig befruktning og surrogatmødre innen hesteoppdrett.

På hestefarmen i Jerez finner hun seg selv forvandlet til en ekte spansk senorita, og blir med på en pilegrimsreise på hesteryggen. Kulturen Alexandra møter er stolt, fargerik og tradisjonell – men likevel full av overraskelser.

Om serien
Eventyreren Alexandra Tolstoy tar fatt på en episk reise rundt i verden der hun møter mennesker og se på hvilken rolle hester har i det daglige liv.

Hestens påvirking på menneskenes liv er av umåtelig betydning. Uten hest ville vidstrakte avstander aldri ha blitt krysset, store byer ville aldri blitt bygget og avgjørende kamper ville aldri ha blitt vunnet. Og imponerende bestrebelser utført av mennesker i flere oldtidssamfunn, ville aldri ha blitt utført.

Alexandra Tolstoy nedstammer direkte fra forfatteren Leo Tolstoy. På sin reise rundt i verden møter hun en rekke kulturer der hesten har avgjørende rolle i menneskenes liv. Hun ser på hvordan disse skapningene har hjulpet menneskene i over 50.000 år, og fortsatt gjør det.


Britisk dokumentarserie i tre deler
Produsert av BBC Worldwide (2008)
Originaltittel: Horse People with Alexandra Tolstoy
Presenters av Alexandra Tolstoy
Regi: Wayne Derrick
Produsent for serien: Christina Macauley
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen