Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. februar 2000 kl 23.30 Nattkino: En på millionen

Nattkino: En på millionen (t)

NRK1 fredag 19. februar kl 23.30
Nattkino: En på millionen

Det unyttige livet

Tomas von Brömssen spiller hovedrollen i denne svenske alvorskomedien om \"medel-Svensson\". Torsten Södergren er den stødige bankmannen og familiefaren som må ta i bruk hittil ukjente sider ved seg selv i kampen for å beholde jobben.

Det er absolutt ikke noe spesielt med Torsten Södergren. Han er en helt vanlig mann som bor sammen med fru Berit i et helt vanlig hus. Og barna, Crille og Cissi, er som tenåringer flest. Når Torsten som alle andre dager går til sin jobb i banken, har han ingen anelse om at hans trygge tilværelse skal snus på hodet, for denne dagen skal vise seg å bli helt annerledes.

Banken er tvunget til å redusere staben, og direktør Callert forteller Torsten at han har fått sparken! At Torsten har tjent banken trofast i 32 år, betyr ingenting. Nå er det ugjenkallelig slutt, hvis ikke Torsten kan overtale den ikke spesielt lydhøre Callert om at han er uunnværlig. Torsten må vise at han er en på millionen. Han blir tvunget til å ta i bruk kreative virkemidler for å få tilbake jobben.

Alvorlig undertone
Portrettet av den helt vanlige Torsten Södergren og hans familie er tegnet med kjærlighet og respekt. Han er en hverdagshelt i kraft av sin godhet og plikttroskap. - Tomas von Brömssen er perfekt i hovedrollen. Han er et menneske man lett vil kjenne sympati for, sier Måns Herngren som sammen med Hannes Holm har regissert filmen.

I rollen som fru Berit Södergren møter vi Ulla Skoog, og banksjef Callert spilles av Gösta Ekman.
NRK1 lørdag kl 23.30

Thomas von Brömssen og Gösta Ekman
Film - innkjøpt
Produksjonsland: Sverige (1995)
Originaltittel: En på miljonen
Regi: Måns Herngren og Hannes Holm
I rollene: Tomas von Brömssen, Ulla Skoog og Gösta Ekman
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41