Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 15. mars 2010 kl 20.15 Klasse 10 B

Tid for eksamen

Da Janna, midt i eksamensforberedelsene, får vite at hun ligger an til en dårligere karakter enn hun trodde, går det hardt inn på henne. (Foto: Strix)
Da Janna, midt i eksamensforberedelsene, får vite at hun ligger an til en dårligere karakter enn hun trodde, går det hardt inn på henne. (Foto: Strix)
Både lærere og elever i klasse 10 B er spente før den siste, store testen. Det er klart for eksamen!

Klasse 10 B har kommet til slutten av terminen, og de endelige resultatene skal måles. Elever og lærerne skal nå gjennom flere årsprøver, skriftlige og muntlige eksamener.

Karakterens betydning
Karakterene har fått stor betydning for elevene i løpet av det siste semesteret, og de er blitt opptatt av å prestere. Så da Janna, under forberedelsene til norskeksamen finner ut at hun ligger an til en dårligere karakter enn det hun trodde, går det hardt inn på henne.

I tillegg til skriftlige eksamener skal elevene også opp i muntlig – noe som er Malins største utfordring og frykt. Men hard jobbing viser seg å gi betaling. Malin kommer opp i naturfag muntlig og får toppkarakter.

Om serien
Kan man heve en svak skoleklasse ved å sette inn noen av Norges dyktigste pedagoger og gi dem et ekstremt høyt mål? Klasse 10 b ved Sten-Tærud skole i Skedsmo kommune har tatt utfordringen. I løpet av vårsemesteret skal de gå ut fra grunnskolen som en av de beste klassene i landet.

Ti mandager fremover følger vi elevene i deres siste semester på grunnskolen. Målet er å gå fra å være en svak skoleklasse til å bli en av landets beste. De vanlige lærerne byttes ut med ni håndplukkede pedagoger, som sammen skal sørge for å gi elevene det grunnlaget de trenger for å fullføre videregående skole.

Det er Strix som har produsert denne serien, og som har kommet seg inn bak lukkede dører i skolen. Filmteamet tilbrakte hele vårsemesteret i klasserommet til klasse 10 b. Resultatet er blitt en dokumentarserie på ti episoder.

Både elever (og foresatte) og lærere har fått se serien før premieren. Alle har uttrykt at de opplever den som en sannferdig gjengivelse av skolehverdagen. "Klasse 10 b" er en observerende dokumentar der ingenting er iscenesatt.

Norsk dokumentarserie i ti deler
Produsert av Strix
Produsent: Malin Østli, malin.ostli@strix.no, 922 53 934
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900