Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 1. mars 2005 kl 20.50 Oscar-utdelingen 2005

Glamorøs kveld på NRK2

Nominerte i kategorien beste kvinnelige skuespiller. Fra v. Hillary Swank (
Nominerte i kategorien beste kvinnelige skuespiller. Fra v. Hillary Swank ("Million Dollar Baby"), Annette Bening ("Being Julia"), Imelda Staunton ("Vera Drake") og Catalina Sandino Moreno ("Maria Full of Grace") (Foto: ABC Television Network)
Etter et møte med fint folk og store stjerner tidligere på kvelden på NRK2, er det klart for den store Oscar-gallaen i Kodak Theatre i Hollywood. Den 77. Oscar-utdelingen fant sted søndag 27. februar. Komikeren Chris Rock er showets vert.

Filmen "The Aviator", i regi av Martin Scorsese og Leonardo DiCaprio som milliardærlegenden Howard Hughes, er nominert i hele elleve kategorier. Kategoriene beste mannlige skuespiller og beste film er selvsagt inkludert her.

Den gamle ringreven Clint Eastwood og filmen hans "Million Dollar Baby" har fått sju nominasjoner. Blant annet kan Hillary Swank, i rollen som jentebokser, risikere å motta prisen som beste kvinnelige skuespiller.

Andre favoritter er Johnny Depp i Peter Pan-filmen "Finding Neverland", som er nominert i sju kategorier.

"Hotel Rwanda"s hovedrolleinnehaver Don Cheadle er også et hett navn i kategorien beste mannelig skuespiller.

"Sideways" om to menn som er i ferd med å bli voksne, er nominert i blant annet kategorien beste film. Komedien konkurrerer med "Ray" som handler om livet til Ray Charles.

Innkjøpt, amerikansk underholdning
Produsert av ABC Television Network
Programleder: Chris Rock
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
LENKER
  • Les mer