Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. mai 2007 kl 23.20 Lydverket

Norsk-amerikansk pop-par og mørke låter

Programleder Mona B. Riise. (Foto: Kristin Svorte)
Programleder Mona B. Riise. (Foto: Kristin Svorte)
A-ha spilte enorme konserter, men for Pål Waaktaars andre band Savoy, har konsertene vært betydelig mindre og færre. Lydverket har møtt paret Pål og Lauren Savoy hjemme i New York, og får vite hvorfor Lauren går i terapi nettopp av konsertårsaker.

Og hvordan fungerer egentlig et samarbeid mellom et par som konstant lever sammen? Trommeslager Frode Unneland gir oss også historien som tredje part.

My Chemical Romance har solgt mengder av sitt tredje album The Black Parade, de fyller stadioner over hele verden og skal besøke Hove-festivalen til sommeren. De beskyldes for å gå i bresjen for en rockesjanger og bevegelse som glorifiserer depresjoner og selvskading. I kveldens Lydverket møter du en ærlig og åpenhjertig My Chemical Romance-frontfigur, Gerard Way, som forteller om sin historie med mørke stunder og fans med kuttmerker.

Norsk USA-suksess
Det var en begivenhet på grensen til nasjonaldag da det norske metalbandet TNT entret den amerikanske Billboard-listen på slutten av 80-tallet. I denne kveldens utgave av Lydarkivet treffer vi imidlertid en TNT-representant som tar det med fatning.


Programleder er Mona B. Riise.


Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung (2007)
Programleder: Mona B. Riise
Vaktsjef: Vivi Stenberg
Prosjektleder: Åslaug Sem
Pressekontakt: Ida Linchausen, tlf 23 04 98 41/402 00 211
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 915 65 900 info@nrk.no