Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 28. juni 2012 kl 23.45 Kalde føtter

Førbryllupsfest med bismak


Like før Adam og Rachel skal gifte seg, drar de på jente- og guttetur med resten av gjengen. Herrene reiser til Belfast, mens damene tar inn på et luksuriøst helsesenter. Det går ikke lenge før jentene begynner å kjede seg.

Det er Karen og Jenny som først blir lei av "galehuset" som de kaller det, og de overtaler Rachel til å være med på pub. Rachel foreslår at de først møtes på hennes rom, medbrakt drikkevarer fra minibarene.

Jentene drikker og drikker, og blir så fulle at Jenny til slutt avslører at hun har kysset med Adam. Nyheten faller ikke i god jord hos Rachel.

Den første kjærligheten
I Belfast tar Adam kameratene med på en rundtur i byen og peker ut alle stedene han i sine yngre dager forførte jenter. Høydepunktet er Giant’s Causeway hvor han hadde sin sexdebut. Det var med Jane Fitzpatrick, Adams første store kjærlighet.

Uten å vite det har Adams venner arrangert et overraskelsesparty for den kommende brudgommen, og hvem andre dukker opp enn Jane.

Om serien
I sentrum for handlingen står tre par i trettiårene som beveger seg gjennom kjærlighetens minefelt. De vingler mellom drømmen om ekteskap og barn på den ene siden, og angsten for forpliktelser og kvelende hjemmehygge på den andre.

Parene består av Rachel (Helen Baxendale) og Adam (James Nesbitt), Jenny (Fay Ripley) og Pete (John Thomson) og Karen (Hermione Norris) og David (Robert Bathurst).

Serien har fått mye oppmerksomhet og begeistrede kritikker i hjemlandet. Fremragende manus og skuespillerprestasjoner samt en sylskarp kombinasjon av humor og gjenkjennelige situasjoner, er blant kvalitetene som er trukket fram i britisk presse.

Sendt tidligere.

Britisk komedie
Originaltittel: Cold Feet
I rollene: Helen Baxendale, James Nesbitt, John Thomson, Fay Ripley, Robert Bathurst og Hermione Norris
Manus: Mike Bullen og David Nicholls
Produksjon: Granada Television
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
TV-seere bes henvende seg til Publikumsservice