Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 10. april 2006 kl 23.10 The Curse of the Jade Scorpion

Woody Allen i krimkomedie

Woody Allen spiller detektiven C.W. Briggs, i en handling som er lagt til Manhattan på 1940-tallet
Woody Allen spiller detektiven C.W. Briggs, i en handling som er lagt til Manhattan på 1940-tallet
Manusforfatter, regissør og skuespiller Woody Allen har lagt handlingen på Manhattan på 1940-tallet, tidsepoken med Fedora-hatter og detektiver på gummisåler. Han har selv rollen som C.W. Briggs, en ansatt som etterforsker i forsikringsbransjen.

Briggs sylskarpe instinkt har nok en gang løst en vanskelig sak, denne gangen et tyveri av et Picasso-maleri. Men noen mener metodene hans er umoderne…

Til tross for at Briggs er en vel ansett medarbeider, er han nemlig likevel under oppsyn av effektivitetseksperten Betty Ann Fitzgerald (Helen Hunt). Hun mener at han har antikverte holdninger og at han nekter å akseptere moderne teknikker som for eksempel fingeravtrykk.

Briggs påstår imidlertid at han er i stand til å sette seg direkte inn i den kriminelles hjerne. Men dette faktum er ikke til noen hjelp når han og Betty Ann en kveld blir hypnotisert av magikeren Volton (David Ogden Stiers).

Volton hypnotiserer dem til å tro at de er kjærester til stor glede for publikum, men magikeren holder hypnosen hemmelig ved like, også etter showet. Han hvisker noe i øret på Briggs, og gir detektiven ordre om å rane rike hjem – hjem med sikkerhetsalarmer som Briggs selv har konstruert.

Briggs husker ingenting av disse tyveritoktene, og blir svært frustrert over at han ikke klarer å løse saken med smykketyveriene. I tillegg strever Briggs og Betty Ann med den merkelige forelskelsen dem imellom, et forhold som kompliseres ytterligere av det faktum at Betty Ann er romantisk involvert i sjefen (Dan Aykroyd)

Amerikansk krimkomedie (2001)
Originaltittel: "The Curse of the Jade Scorpion"
Med: Woody Allen, Helen Hunt, Dan Aykroyd, Elizabeth Berkley, John Schuck
Regi: Woody Allen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78