Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. mars 2007 kl 19.55 Eva og Adam

Sjalusi og utroskap

Eva (Ingrid Bolsø Berdal) oppdager noe urovekkende i kveld. Hvordan blir forholdet til Adam etter dette? (Foto: Rubicontv)
Eva (Ingrid Bolsø Berdal) oppdager noe urovekkende i kveld. Hvordan blir forholdet til Adam etter dette? (Foto: Rubicontv)
I kveld settes forholdet mellom Eva og Adam på en kraftig prøve. Programleder Petter W. Blichfeldt Schjerven følger utviklingen og spør samtidig om det er mulig å dø av kjærlighetssorg.

Programmets par er kommet til et veiskille, og vi følger dem i den avgjørende prosessen. For da Adam får tekstmeldinger fra en eks-kjæreste midt på natten, bestemmer Eva seg for å ta affære.

Petter kontakter biolog Dag Olav Hessen og spør ham hvorfor vi blir sjalu. Hessen kan fortelle at følelsen ikke bare er naturlig, men også høyst nødvendig for at vi i det hele tatt skal få reprodusert oss og holde sammen. Men hvorfor er det da så skammelig å være sjalu?

Utroskap som jobb
Privatetterforskere lever av utroskap. Flere klienter er mennesker som er bekymret for at partneren deres er utro. Petter undersøker hvordan det spanes på mistenkelige partnere og hvordan det er å jobbe med utroskap til daglig.

Et samlivsbrudd kan gjøres på så mange måter. Man kan gå i strupen på hverandre med økonomiske baktanker, eller forsøke å gjøre det beste ut av det. Men hva er en bra måte å slå opp på? Og kan man dø av kjærlighetssorg?

Kveldens sending er det siste ordinære programmet i serien. Siste del i "Eva og Adam" som kommer neste uke, er sydd sammen av seriens høydepunkter.

Om serien
I Petter W. B. Schjervens programserie, Eva og Adam, skal det handle om forskjeller mellom mann og kvinne og forestillinger om de to kjønn.
For hva vil det egentlig si å være kvinne, og hva vil det si å være mann?

Gjennom ni programmer blir vi kjent med et ungt par som vi følger fra forholdets første dag og frem til dets endelige punktum. Eva og Adam, i Ingrid Bolsø Berdal og Terje Skonseng Naudeers skikkelser, møtes, blir forelsket og gjennomgår siden et forholds ulike faser.

I løpet av serien kommer Petter også inn på tema som romantikk og kommunikasjon mellom kjønnene. Han belyser kjønnsforskjeller på alle nivå; både de kulturelle, sosiale og samfunnsmessige.

Innkjøpt dokumentarprogram (2007)
Produsert av: Rubicontv
Programleder: Petter W. Blichfeldt Schjerven
Produsent: Birgitte Brusgaard
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,
TV-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no