Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 28. juni 2002 kl 21.40 Niern: Annerledes for jenter

Når gutt blir jente

Den aldrende punkeren Paul (Rupert Graves) treffer transseksuelle Karl/Kim (Steven Mackintosh) igjen etter 20 år (Foto: Luis Lazo)
Den aldrende punkeren Paul (Rupert Graves) treffer transseksuelle Karl/Kim (Steven Mackintosh) igjen etter 20 år (Foto: Luis Lazo)
Karl og Paul var bestevenner på skolen på 70-tallet. Når de møtes igjen i London 20 år senere, har det skjedd store forandringer. Karl er blitt til transseksuelle Kim og Paul en sosial katastrofe. Hvordan ser kjærligheten ut for en ”ny” kvinne og en aldrende punker?

Kim (Steven Mackintosh), som har et ordnet og rolig liv, er slett ikke interessert i å gjenoppfriske fortiden. Prentice (Rupert Graves) på sin side har sjarm – og et stort talent for å havne i bråk.


Til tross for motsetningene oppstår det varme følelser dem i mellom, og Kim inviterer Paul på middag hjemme i leiligheten sin. Paul føler seg tiltrukket av Kim, og i frustrasjon over den absurde situasjonen stormer han ut av leiligheten.

På typisk manér blotter han seg på gaten og blir arrestert. Når Kim like etter blander seg inn, blir også hun lagt i jern. I politibilen blir Kim mishandlet og Paul, som ikke kan holde kjeft, får flere spark. For dette blir han stilt for retten.

Det er med andre ord mange skjær i sjøen før Kim og Paul kan bli like fortrolige som de var i guttedagene. Spørsmålet er om det i det hele tatt kan la seg gjøre.

Britisk spillefilm fra 1996
Originaltittel: ”Different for Girls”
Regi: Richard Spence
I rollene: Rupert Graves, Steven Mackintosh, Miriam Margolyes og Saskia Reeves
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1 Den aldrende punkeren Paul (Rupert Graves) treffer transseksuelle Karl/Kim (Steven Mackintosh) igjen etter 20 år (Foto: Luis Lazo)
2 Rupert Graves som Paul Prentice (Foto: Luis Lazo)