Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. april 2003 kl 23.20 Advokatene

Juss og grossess

Ellenor Frutt forsøker å holde svangerskapet hemmelig. (Foto: 20th Century Fox)
Ellenor Frutt forsøker å holde svangerskapet hemmelig. (Foto: 20th Century Fox)
Gjenopptakelsessaken mot bank-investoren Scott Wallace, som er tiltalt for å ha tatt livet av sin kone, starter i kveld. Bobby Donnell leder som før forsvaret.

Grunnet Kyle Barrett, bror av avdøde fru Wallace, og hans tvilsomme vitneprov i retten er saken blitt gjenopptatt. I forkant av første rettsmøte får forsvaret i stand et møte med Barrett og hans advokat. Her slår Bobby i bordet og forlanger at Barrett denne gang ikke lyver i retten.

Fruktbar juss
Som kjent er advokatparet Bobby Donnell og Lindsay Dole i gang med å forberede bryllup, og Lindsay er fire måneder på vei. Men på advokatkontoret hviskes det nå i gangene om nok en medarbeider som skal være gravid, nemlig Ellenor Frutt. Hvem er faren?

I all hemmelighet betror Ellenor seg til Lindsay. En venn av Ellenor har donert sæd, og hun har bestemt seg for å oppfostre barnet som alenemor.

Mer om serien
Den amerikanske serien "Advokatene" sendes ut over våren, som før med historier fra rettssalene der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak "Ally McBeal" og sykehus-såpen "Chicago Hope".

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams) og fått ja – nå går det mot bryllup. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 5)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57, e-post