Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. mars 2001 kl 22.20 Fakta på lørdag: Jayne Mansfield

Fakta på lørdag: Jayne Mansfield (t)


NRK1 lørdag 17. mars kl 22.20
Fakta på lørdag: Jayne Mansfield

Sexbombe med kort turboliv

Hun var Amerikas mest etterspurte mediobjekt da hun omkom i en bilulykke, bare 34 år gammel. Kveldens Fakta på lørdag er et portrett av Jayne Mansfield, som med sine fenomenale kurver og platinablonde hår står som nummer to på listen over tidenes mest sexy kvinner. På toppen rager Marilyn Monroe.

Gjennom arkivmateriale, filmavis, private videofilmer, intervjuer med to av hennes fire barn og hennes tre ektemenn får vi høre om et kort og hektisk liv, fra hun som ganske ung var en lovende fiolinist, til tiden som sexy skuespiller og til hennes ubønnhørlige nedtur som alkoholisert kabaretartist på snuskete nattklubber.

- Motsetninger tiltrekker hverandre - for eksempel fattige piker og rike menn, skal hun ha sagt, kvinnen som gjorde absolutt alt for å oppnå stjernestatus. Og stjernestatus, det fikk hun, til tross for mangelen på suksessfulle eller minneverdige filmer. Sin største rolle spilte hun som seg selv - en blond sexbombe.

Ektemenn og begravelsesagent
I tillegg til intervjuer med hennes tre ektemenn - den ene er den tidligere muskelmannen Mickey Hargitay som hun delte \"The Pink Palace\" på Sunset Boulevard med - møter vi innehaveren av begravelsesbyrået som balsamerte henne.

Jayne Mansfield fikk oppmerksomhet på Broadway 1956 i skuespillet \"Will Success Spoil Rock Hunter?\" og i filmversjonen 1957. Blant filmene hennes kan nevnes \"Too Hot to Handle\" (1960) og \"The George Raft Story (1961).

NRK1 lørdag kl 22.20
Blir også sendt 24. mars (NRK2)

Britisk dokumentar fra Tracebridge Productions/BBCD/RM Associates
Pressekontakter: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no og Gunilla Gaarder, tlf. 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no

Bilder
1. I kveldens Fakta på lørdag er en av tidenes mest sexy kvinner, Jayne Mansfield, i rampelyset. (BBC-foto).

2. Mickey Hargitay var en av Jayne Mansfield tre ektemenn. (BBC- foto).