Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 13. april 2004 kl 19.55 Fra loft og kjeller

På skatte- og andejakt i Andebu

Kjell Fuglehaug, Stine Woxman og husets eier Elisabeth Berg på skattejakt på loftet (Foto: Trond Lillealtern, NRK)
Kjell Fuglehaug, Stine Woxman og husets eier Elisabeth Berg på skattejakt på loftet (Foto: Trond Lillealtern, NRK)
Stine Woxman og Kjell Fuglehaug er på skattejakt i et gammelt våningshus i Andebu utenfor Tønsberg. Huset, som tilhører Elisabeth og Bjørn Otmar Berg, er fra 1657, men det har ikke bodd folk der de siste 20 årene. Og reisekokken Frode Aga ville selvsagt diske opp med en anderett…

Bygningen i Andebu er blitt brukt som lagerplass, og derfor er innholdet et mylder av likt og ulikt som er blitt stuet vekk gjennom årene. Veldig mye i huset kunne bare kastes, men her finnes også store mengder mer eller mindre verdifulle gjenstander. Skap, stoler, stentøy og porselen, kobberkjeler og mye, mye mer – ikke minst et par opprinnelige dører som er spesielle og verdifulle.

Gamle bondestoler var det mange av, og derfor auksjonerer eierne av huset ut fire slike flotte stoler i kveldens program.

Om serien
I "Fra loft og kjeller" har programleder Kjell Fuglehaug fått med seg antikvitetsekspert Stine Woxman, samt en gammel kjenning, mesterkokken Frode Aga. I løpet av åtte programmer reiser de rundt i hele landet på jakt etter antikviteter. I fem av programmene blir det auksjon, og publikum inviteres til å være med å by.

I løpet av serien stopper Kjell, Stine og Frode i Nordfjord, Oslo, Telemark, Tønsberg, Stryn, Lena, Asker og Drammen. Mannskoret "Arme riddere" varter opp med originalskrevet musikk, og kommentarene blir lest av Øyvor Bakke, kjent fra blant annet "Norge i dag".

Egenprodusert underholdning fra Program riks, Bergen
Programleder: Kjell Fuglehaug, tlf: 98 89 07 70
Prosjektleder: Trond Lillealtern, tlf: 95 02 88 58
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83