Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 17. juni 2012 kl 23.20 Legendariske kvinner: Wallis Simpson

Utskjelt for evig og alltid


I den andre episoden av "Legendariske kvinner" får vi et innblikk i livet til nok en kvinne som har sin plass i historien – den amerikanske sosietetskvinnen, Wallis Simpson.

Wallis Simpson (1896-1986): "Man kan aldri bli for rik eller for tynn"

I 1936 ble den daværende kong Edward VIII av England den første monarken som abdiserte på over 800 år. Hans ønske om å gifte seg med den to ganger skilte Wallis Simpson skapte en konstitusjonell krise i det britiske monarkiet. Den britiske kongefamilien kalte det skandaløst at han ikke valgte en kvinne av kongelig blod.

Valgte kjærligheten
Etter å ha blitt utestengt av den kongelige familien reiste hertugen og hertuginnen av Windsor ofte mellom Europa og USA. De lengtet etter å bli tilgitt og forlate livet i eksil.

Problemene endte ikke der for hertugparets som ble stemplet som nazi-sympatisører under 2.verdenskrig. Wallis Simpson ble aldri tilgitt av dronning Elisabeth 2.

Om serien
De så ut til å ha alt – glamour, makt, velstand og beundrere. Kvinner som Grace Kelly, Coco Chanel og Audrey Hepburn ble dyrket av millioner av mennesker verden over. Suksess til tross, bak fasaden var det ofte private stridigheter og personlige tragedier.

Denne serien gjør et dypdykk i arkivene, og vi får intervjuer og dramatiserte rekonstruksjoner. De legendariske kvinnene overvant prøvelser underveis i livet og ble stående i historien som ikoner for det 20.århundre.

Sendt tidligere.

Britisk dokumentarserie
Produsert av BBC Wordlwide
Originaltittel: Extraordinary women
Pressekontakt: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no