Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 29. april 2004 kl 22.35 Sketsj-show

Gode, gammeldagse sketsjer


I "The Sketch Show" møtes etablerte komikere fra både scene og tv-skjerm, og de leverer "forfriskende gammeldags" humor i beste britiske tradisjon. Serien har hatt stor suksess på fjernsyn i England.

Serien er satt sammen av Steve Coogan og Henry Normal, og det er disse to som har håndplukket de fem komikerne som er med.

– Vi ville være de første til å få i gang et helt vanlig sketsj-show, både på grunn av mangelen på et sånt show og mengden av talent som fins rundt omkring, sier Steve Coogan.

Skuespillerne er av den typen som både kan opptre for seg selv og sammen med andre. De bruker sine egne navn og sine egne personligheter, vel å merke i en noe overdrevet form.

Det er ingen sammenheng mellom sketsjene, og flere av dem består bare noen få linjer.

Skuespillerne
Ronni Ancona er mest kjent for sine parodier på kvinner som Posh Spice, Madonna og Cher, men hun er også en etablert tekstforfatter og skuespiller. I 1993 vant hun den prestisjetunge Hackney New Act of the Year Award.

Lee Mack er en dreven komiker med stor allsidighet. – Lee Mack kan minne om Eric Morecombe, men han er rundere i kinnene, sier Henry.

Karen Taylor er det levende beviset på at det er mulig å være både sexy og morsom. Karen ble oppdaget av Steve Coogan under utdelingen av Daily Telegraph Open Mic Awards i 1999, da hennes frilynte, eggende opptreden sørget for en plass i finalen

Jim Tavaré har en mimikk som er gull verdt. Han får folk til å le når han tar pauser, men Jim er egentlig utdannet i klassisk musikk.

Tim Vine er én linje-sketsjens mester. Han er kjent i komikerkretser for å ha flere punchlines per minutt enn noen annen komiker.

Prisbelønt
"The Sketch Show" ble kåret til beste komedieserie av BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) i 2002. Dette var ganske enestående for et show med sin første serie og helt ukjente skuespillere. I tillegg ble serien blant annet nominert til Gullrosen ved tv-festivalen i Montreux i 2002 og 2003.

Britisk komedie-show, produsert av ITV1
Originaltittel: "The Sketch Show", serie 1
Produsenter: Steve Coogan, Henry Normal
I rollene: Ronni Ancona, Tim Vine, Lee Mack, Karen Taylor, Jim Tavaré
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83