Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. august 2006 kl 23.25 Norsk rocks historie: De fire store

Gullalder for rock på norsk

DumDum Boys, Raga Rockers, Jokke & Valentinerne og deLillos gav norsk rock økt selvbevissthet og tro på seg selv. I niende del av serien skal det handle om disse fire store bandene.

Prebble Houmb og Kjartan Kristiansen forteller om hvorfor Wannskrækk ble DumDum Boys, og om hvordan DumDum Boys utviklet seg til å bli et av lokomotivene på den norske rockearenaen.

Fra Kjøtt til Raga Rockers
Michael Krohn var trommeslager og låtskriver i oslogruppa Kjøtt på begynnelsen av 80-tallet, men fant seg ikke helt til rette. I 1982 sluttet han i gruppa, og startet Raga Rockers. Her bestemte han selv hvem som skulle være med, og hadde en klar visjon om akkurat hva slags band Raga Rockers skulle bli.

Ikonet Jokke
Joachim Nielsens tragiske bortgang i 2000 setter rammen for fortellingen om Jokke & Valentinerne. Figuren Jokke er ikke bare historien om Joachim Nielsens liv, men også underfundige betraktninger om mennesker og skjebner han har møtt, blandet med egne livserfaringer og observasjoner.

Tøff i pyjamas
Gruppa deLillos er kanskje den underligste blomsten i den norske rockefloraen på 80-tallet. Plutselig gjør bydelen Frogner sin inntreden i rocken, og Lars Lillo-Stenberg leverer den ene låten etter den andre som setter spor etter seg i det norske språket.

Om Norsk rocks historie
I sommer blir det gjensyn med "Norsk rocks historie", i alt 11 programmer. Serien ble vist første gang høsten 2004 og var et samarbeidsprosjekt mellom radio og tv.

"Norsk rocks historie" er en fortelling om en unik musikk-kultur. Det er også en fortelling om norsk ungdoms kamp for anerkjennelse og respekt i et samfunn som til tider var svært fiendtlig innstilt mot rocken.

Gjennom unikt arkivstoff og eksklusive intervjuer beveger vi oss fra 50-tall til 90-tall.

Egenprodusert dokumentarserie fra Program riks, Tromsø
Kommentarer: Per Kristian Olsen
Prosjektleder: Arvid Esperø
Pressekontakt: Eirin Grytbakk , tlf 23 04 86 96/995 39 252LENKER
  • Les mer