Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 8. desember 2002 kl 21.15 Presidenten

Ikke pappas lille pike

1.	President Jed Bartlet (Martin Sheen) må ha en alvorsprat med datteren Ellie (Nina Siemaszko). (Foto: Warner Bros.)
1. President Jed Bartlet (Martin Sheen) må ha en alvorsprat med datteren Ellie (Nina Siemaszko). (Foto: Warner Bros.)
Selv verdens mektigste mann får det ikke alltid som han vil. Spesielt når det gjelder døtrene. De har sin egen vilje, og det viser seg til fulle i kveldens episode av ”Presidenten”.

President Jed Bartlet får litt å bakse med da helseministeren åpent stiller spørsmål ved narkotikalovgivningen når det gjelder marihuana. Dr. Courtney Griffith er nær venn med familien Bartlet, og bakgrunnen for hennes kritikk av lovene er basert i den dokumenterte medisinske effekten av stoffet. Pressen gasser seg i uttalelsene som strider mot Bartlet-administrasjonens strenge holdning til narkotika. Resultatet blir at både presidenten og hans stab blir stilt i et meget ufordelaktig lys. Sam Seaborn og Josh Lyman går til helseminister Griffith og ber henne levere oppsigelsen for å spare presidenten ytterligere pinligheter.

Datter til besvær
Saken blir ikke bedre da Bartlets datter Ellie uttaler til en journalist at hun vet at faren aldri ville sparke helseministeren. President Bartlet blir rasende og sender bud på den midterste datteren sin som går på Johns Hopkins universitetet.

Denne hendelsen fører til å ytterligere vanskeliggjøre forholdet mellom far og datter. De har alltid hatt problemer med å kommunisere.

Om serien
I ”Presidenten” følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om den politiske tautrekkingen som foregår i kulissene, men også om personlige forhold, maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det ”hemmelige” spillet i amerikansk politikk.

President Josiah ”Jed” Bartlet tilhører Demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm – bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av – men til tider også på tross av – det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie
Av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 2)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill, Moria Kelly og Bradley Whitford
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf. 23 04 98 41