Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 13. april 2003 kl 21.50 Presidenten

Josh på sjekker’n

Josh Lyman (Bradley Whitford) har fått øynene opp for en vakker kvinne. (Foto: Warner Bros.)
Josh Lyman (Bradley Whitford) har fått øynene opp for en vakker kvinne. (Foto: Warner Bros.)
Amy Gardner heter jenta som får den vanligvis så rappkjefta Josh Lyman til å snuble i ordene. Det er ikke lett å få henne på tomannshånd i en hektisk arbeidshverdag.

Josh Lyman (Bradley Whitford) klekker så en skamløs plan for å få møte kvinnerettsforkjemperen Amy Gardner (Mary-Louise Parker) etter arbeidstid. Men vil han kunne klare å være sitt sjarmerende selv, eller mister han mål og mæle igjen?

Stabssjef Leo McGarry avslår i kveldens episode kongresskomiteens "fredsoffer". Komiteen foreslår at de dropper etterforskningen mot presidenten mot at han blir refset offentlig for hemmeligholdelsen av sykdommen. En rasende Leo sier at de aldri i livet vil gå med på denne hestehandelen.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om den politiske tautrekkingen som foregår i kulissene, men også om personlige forhold, maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører Demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm – bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av – men til tider også på tross av – det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie
Av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 2)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill, Moria Kelly og Bradley Whitford
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf. 23 04 98 41