Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. januar 2003 kl 19.55 Hotell i særklasse

Manuel får problemer

Det er en rolig tid på hotellet, og Basil og Sybil bestemmer seg for å gi lobbyen en liten ansiktsløftning. Selv planlegger de å reise bort i weekenden mens byggearbeidene pågår. Sybil tror at den autoriserte håndverkeren Mr. Stubbs er kontaktet, men gjerrigknarken Basil har andre planer. Han har gitt jobben til den frynsete snekkeren O’Reilly.

Polly får ansvaret for hotellet, og Basil hvisker henne i øret at det er O’Reilly som kommer, ikke Mr. Stubbs, og hun må for Guds skyld ikke si noe til Sybil. Men han forsikrer at hun kan ta det helt med ro, O’Reilly kommer med sine beste menn. Med kjennskap til O’Reilly kan man spørre seg om hvordan de nest beste er.

Polly føler seg trett, og går ovenpå for å seg en høneblund. Manuel skal passe resepsjonen, og gi Polly beskjed så fort snekkerne kommer. I resepsjonen har Manuel en stor stund mens han spiller hotelleier og ordner opp med ”telefoner” og ”gjester”.

En klassisk scene
Så dukker O’Reilly opp med sine tre beste menn, i virkeligheten tre typiske irske arbeidere. Den største av dem, Lurphy, misliker Manuel fra første stund. Manuel åpner nemlig med å spørre om de er ”menn” og fortsetter med å spørre om de er ”Orrelly menn”. Samtidig er Basil stadig i telefonen for å sjekke at alt går etter planen. Manuel er Manuel og skjønner ikke at mannen i den andre enden av telefonen er Basil, han tror mannen spør etter Basil. Manuel har gått i en god skole hos Basil og er like uhøflig i telefonen som sjefen. Basil bestemmer seg for en passende hevn…

Om ”Hotell i særklasse”
”Fawlty Towers” er originaltittelen på komiklassikeren hvor John Cleese har hovedrollen som den maniske hotelleieren Basil Fawlty. Serien er en av BBCs største suksesser - i år 2000 ble den kåret til tidenes mest populære tv-serie blant 20 andre i Storbritannia.

Serien ble produsert i 1975 og 1979, og ble sist vist på NRK i 1991.

Britisk situasjonskomedie
Originaltittel: ”Fawlty Towers”
Regi Bob Spiers
I rollene John Cleese, Prunella Scales, Andrew Sachs, Connie Booth, Ballard Berkeley, Gilly Flower og Renee Roberts
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83