Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. mai 2007 kl 19.30 Geparden Toki alene i verden

Alene i Afrika

Foreldreløse Toki er nesten alene i verden (Foto: BBC)
Foreldreløse Toki er nesten alene i verden (Foto: BBC)
I fjor sendte NRK programmet om gepardbrødrene Toki og Sambu. Moren deres ble drept av en løve og brødrene ble fostret opp av naturfotograf Simon King. Nå er også Sambu drept og i kveld får vi se hvordan det går når Toki må klare seg på egen hånd.

Vi møter den unge geparden Toki bare få dager etter at broren Sambu er funnet drept av en løve. Behovet for mat tvinger Toki til å jakte videre etter tapet av broren og vi følger ham på den ensomme veien tilbake til Afrikas sletter.

Ved første forsøk ser det ut til at Tokis nye liv på egen hånd skal fungere utmerket – men farer lurer hvor enn han beveger seg. Når en gruppe voksne geparder truer ham skal Toki nok en gang bli reddet av sine menneskevenner.

Nye jaktmarker
Dermed blir også Toki flyttet til et annet område i Kenya. Et område som er som et paradis å regne for en gepard. Men det er også et paradis for løver og leoparder. I kveld følger vi Toki i hans første måneder på dette stedet – nøye overvåket av kameralinsen til Simon King som holder tett kontakt med sin gamle venn.

Og blant nye venner og fiender ser det ut til at Toki omsider vil finne seg en ny partner og livsledsager.

Innkjøpt dokumentarprogram (2006)
Produsert av: BBC
Originaltittel: Toki’s Tale
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no