Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 2. mars 2005 kl 21.25 Niern: Dager med vin og roser

Drama om alkoholisme

Den lovende reklamemannen Joe Clay liker å ta seg et glass i ny og ne, og i et selskap møter han sin fremtidige kone Kirsten. Livet blir ikke enkelt for noen av dem etter hvert som alkoholmisbruket tar overhånd.

Etter bryllupet øker arbeidspresset for Joe (Jack Lemmon), og han søker trøst i drinkene. Kirsten (Lee Remick), som ikke er vant til å drikke alkohol, begynner å holde sin mann med selskap og etter en stund er begge to blitt alkoholikere. Etter flere skremmende episoder er Joe, med hjelp av Anonyme Alkoholikere (AA), i stand til å kvitte seg med avhengigheten. Kirsten klarer imidlertid ikke å komme seg gjennom dagen uten alkohol.

Joe og Kirsten går fra hverandre, men Joe klynger seg til håpet om at de en gang vil finne tilbake til hverandre, ikke minst på grunn av datteren.

Om filmen
"Dager med vin og roser" er blant regissøren Edward Blakes beste filmer, sannsynligvis den beste som ikke er komedie. Jack Lemmon og Lee Remick står for flotte og troverdige rolleprestasjoner, og begge ble nominert til Oscar. Filmen ble for øvrig nominert i flere kategorier, men det var bare musikken, tittelmelodien av Henry Mancini, som vant en Oscar i 1962.

Amerikansk drama (1962)
Originaltittel: "Days of Wine and Roses"
Med: Jack Lemmon, Lee Remick, Charles Bickford, Jack Klugman, Alan Hewitt
Regi: Edward Blake
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78